BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Πρεμιέρα για την Κυριακάτικη Αγορά στις Αρχάνες

Την Κυριακή 24 Μαΐου λειτουργεί πρώτη φορά η Κυριακάτικη υπαίθρια Αγορά Αρχανών Αστερουσίων.

Πρεμιέρα για την Κυριακάτικη Αγορά στις Αρχάνες

5
0

Η «πρεμιέρα» της Κυριακάτικης Αγοράς  θα γίνει στην κεντρική πλατεία των Αρχανών, με παραγωγούς να πουλούν τα προϊόντα τους άμεσα στους καταναλωτές, οικοτέχνες να διαθέτουν τις κατασκευές τους και ντόπιους καλλιτέχνες τα έργα τέχνης τους.

Σύμφωνα με το δήμο Αρχανών Αστερουσίων η φιλοσοφία της πράξης για η δημιουργία της Κυριακάτικης Αγοράς πήρε σάρκα και οστά με την ένταξη της στο Ο.Σ.Α.Π.Υ («ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ANAΠTYΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ» του ΠΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007 - 2013).

«Με συντονισμένη προσπάθεια οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των παραγωγών και χειροτεχνών του τόπου μας με τους επισκέπτες- μελλοντικούς καταναλωτές, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος και επισημαίνει: Η άμεση επαφή των επισκεπτών με τους παραγωγούς - δημιουργούς ενισχύει την απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους και αναπτύσσει διαπροσωπικές σχέσεις. Η αμεσότητα των ανθρώπινων σχέσεων είναι αυτή που επισφραγίζει την προβολή του τοπικού προϊόντος της περιοχής μας με όρους «δίκαιου εμπορίου- fair trade» και επιδιώκει να τιμήσει και να προβάλει την δημιουργικότητα των ανθρώπων της.

Η Υπαίθρια Αγορά υποστηρίζεται από κινητό εξοπλισμό και λειτουργεί κατά περίπτωση σε διαφορετικούς χώρους και οικισμούς του δήμου. Ο συνολικός κινητός εξοπλισμός χρησιμοποιείται με διαφορετικούς τρόπους και συνδυασμούς, ανάλογα με το θέμα και το περιεχόμενο του γεγονότος και γι΄ αυτό το λόγο σχεδιάστηκε για να μπορεί να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες αλλά και να προσαρμόζεται λειτουργικά σε διαφορετικούς δημόσιους υπαίθριους χώρους.

Σκοπός είναι η υποστήριξη των παραγωγών, επιχειρήσεων-βιοτεχνών και χειροτεχνών του δήμου, των καλλιτεχνών και εν γένει των δράσεων που προωθεί ο δήμος για την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.

Απώτερος στόχος είναι να δημιουργήσουμε το «αίτιο» της επίσκεψης του κοινού στο

δήμο μας, υποδεχόμενοι τους επισκέπτες σε ενιαίο καλαίσθητο χώρο όπου καθένας θα μπορεί να περιηγηθεί στις δημιουργίες των παραγωγών μας, των χειροτεχνών και των καλλιτεχνών μας, και όσων άλλων δημιουργούν κάτι σε αυτό τον τόπο και θέλουν να επικοινωνήσουν τα έργα τους στο κοινό».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία