BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Οι εξαγωγές των νωπών οπωροκηπευτικών

Με καλή πορεία και τιμή παραγωγού συνεχίστηκαν μέσα στην εβδομάδα οι εξαγωγές φράουλας και μήλων.

Πτώση κατά 8% σημείωσε η ισπανική σοδειά φράουλας

0
0
Την ίδια ώρα, η εξαγωγή αγγουριών παρουσίασε περαιτέρω πτώση τιμών, λόγω υπερπροσφοράς στα κηπευτικά από μαζική ωρίμανση λόγω του καιρού, ενώ συνεχίσθηκαν ομαλά οι εξαγωγές των πορτοκαλιών ποικιλίας Βαλέντσια.

Σημειώνεται ότι ξεκίνησε η συγκομιδή καρπουζιών, βερίκοκων – για τα οποία αναμένεται μειωμένη σοδειά- και κερασιών των οποίων η παραγωγή θα κυμανθεί σε υψηλότερα επίπεδα και θα είναι καλής ποιότητας και μεγέθους.
Σύμφωνα με τους εξαγωγείς, εμφανίσθηκαν και τα πρώτα πεπόνια στην αγορά. Αναμένεται και η συγκομιδή των υπερπρώιμων και πρώιμων ποικιλιών ροδάκινων, νεκταρινιών (μικρές ποσότητες ήδη συγκομίσθηκαν)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 16 - 22/5/2015, είναι οι εξής
Πορτοκάλια 266.289 τόνοι έναντι 299.585 τόνων πέρυσι
Μανταρίνια 48.089 τόνοι έναντι 31.349 τόνων πέρυσ
Λεμόνια 2.014 τόνοι έναντι 3.073 τόνων πέρυσι
Γκρέιπ Φρουτ 562 τόνοι έναντι 523 τόνων πέρυσι
Μήλα 63.495 τόνοι έναντι 44.648 τόνων πέρυσι
Αγγούρια 34.400 τόνοι έναντι 33.617 τόνων πέρυσι
Ακτινίδια 109.967 τόνοι έναντι 65.013 τόνων πέρυσι

Ο ειδικός Σύμβουλος του Incofruit – Hellas Γ. Πολυχρονάκης δήλωσε τα εξής: «Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές στην ASIA FRUIT LOGISTICA, που θα πραγματοποιηθεί 2 - 4 Σεπτεμβρίου στο Χονγκ Κονγκ» και πρόσθεσε: «Πολλές χώρες επενδύουν με την συμμετοχή τους, για να αυξήσουν την παρουσία τους στις Ασιατικές χώρες, όπως π.χ. Ταϊβάν, Μαλαισία, Νότια Κορέα, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Τουρκία, Αίγυπτος, Ιταλία, Ισπανία. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Ελλάδα, όπου η Πολιτεία θα πρέπει μέχρι τότε να φροντίσει στην αναγκαία υπογραφή διμερών Κρατικών Φυτουγειονομικών Πρωτοκόλλων άλλως θα χαθεί άλλη μια χρονιά για τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά προς όφελος των ανταγωνιστριών παραγωγικών χωρών».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία