BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Οι Αμπελώνες Ζαχαριά φέρνουν στην επιφάνεια ξεχασμένες ποικιλίες

Οι Αμπελώνες Ζαχαριά, μια από τις παλαιότερες οινοπαραγωγικές εταιρείες της περιοχής της Νεμέας, έδιναν πάντα έμφαση στις ελληνικές και τοπικές ποικιλίες, με το πολυδυναμικό Αγιωργίτικο και το αρωματικό Μοσχοφίλερο, να αποτελούν χαρακτηριστικές ποικιλίες.

Οι Αμπελώνες Ζαχαριά φέρνουν στην επιφάνεια ξεχασμένες ποικιλίες

16
0
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια μελέτης και εστίασης σπάνιων και ξεχασμένων ελληνικών ποικιλιών. Ήδη, οι πρώτες προσπάθειες έχουν επιφέρει και δύο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πρόκειται για δύο μονοποικιλιακά ι και σπάνια κρασιά, το «Σκλάβα» και  το «Κυδωνίτσα», που κυκλοφορούν τη σοδειά του 2104

Η Σκλάβα είναι μια παλαιά λευκή ποικιλία που συνήθιζαν να καλλιεργούν στην περιοχή της Νεμέας διάσπαρτα μέσα στους αμπελώνες του Αγιωργίτικου. Το όνομά της φαίνεται ότι οφείλεται στην ικανότητα της ποικιλίας να προσαρμόζεται σε ξηρά και άγονα εδάφη. Στο στόμα δίνει καλή αρμονία και ικανοποιητικό όγκο, με νότες αρωματικού τσαγιού στην επίγευση

Η Κυδωνίτσα, σπάνια γηγενής ποικιλία της Πελοποννήσου, καλλιεργείται στους αμπελώνες Ζαχαριά και δίνει ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από λαμπερό κίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα κυδωνιού, αχλαδιού και περγαμόντου τα οποία πλαισιώνουν εξαιρετικά το ισορροπημένο στόμα, με τη δροσιστική οξύτητα και τις νότες εσπεριδοειδών στην επίγευση

Τα ξεχωριστά αυτά κρασιά των Αμπελώνων Ζαχαριά κυκλοφορούν σε περιορισμένη ποσότητα και θα τα βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και wine bars.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία