BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Ανά Περιφέρεια η κατανομή 20.900 τόνων ροδάκινων

Τα ανώτατα ποσά στήριξης και την κατανομή των ποσοτήτων για τις αποσύρσεις ανά προϊόν, καθώς και την αντίστοιχη κατανομή των 20.900 τόνων ροδάκινων και νεκταρινιών ανά Περιφερειακή Ενότητα καταγράφει μεταξύ άλλων νέα εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης των παραγωγών οπωροκηπευτικών.

Υπό την απειλή ρωσικού εμπάργκο τα ελληνικά οπωροκηπευτικά

1
0

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του οργανισμού, η διαδικασία των αποσύρσεων οπωροκηπευτικών για δωρεάν διανομή «τρέχει» ανά Περιφέρεια, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο νέος Κανονισμός προβλέπει παράταση των έκτακτων μέτρων μέχρι εξαντλήσεως της νέας κατανομής των ποσοτήτων για κάθε κράτος μέλος ή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016 (ανάλογα με το ποια ημερομηνία είναι προγενέστερη).

Πιο συγκεκριμένα για τις ποσότητες ροδάκινων και νεκταρινιών (20.900 τόνων) –με σχετική απόφαση του υπουργείου- έγινε η αναλογική κατανομή στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, με βάση τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.

Τέλος, στην εν λόγω εγκύκλιο σημειώνεται ότι οι ποσότητες που παραδίδονται ανά τελικό δικαιούχο-φυσικό πρόσωπο πρέπει να αντιστοιχούν κατ’ ανώτατο όριο σε κατανάλωση 500 γραμμαρίων ημερησίως και για μία εβδομάδα.

Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική Εγκύκλιο ΟΠΕΚΕΠΕ για συμπληρωματικά μέτρα στήριξης οπωροκηπευτικών.pdf
Η κατανομή των 20.900 τόνων ροδάκινων και νεκταρινιών

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση που ορίζει ότι κατανέμονται σε 7 Περιφερειακές Ενότητες οι 20.441 από τους συνολικά 20.900 τόνους ροδάκινων και νεκταρινιών στα πλαίσια των συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης στα οπωροκηπευτικά, σύμφωνα με υπουργική απόφαση.

Αναλυτικά, η σχετική απόφαση, σύμφωνα με το ΦΕΚ, αναφέρει τα εξής:  

Άρθρο 1

1. Η αναλογική κατανομή των ποσοτήτων ροδάκινων και νεκταρινιών του Παραρτήματος Ιβ του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού (ΕΕ) 1031/2014 σχετικά με τη θέσπιση συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών, όπως ισχύει στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας με βάση τις καλλιεργούμενες εκτάσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης καθορίζεται στο Παράρτημα της παρούσας απόφασης.

2. Το Παράρτημα προσαρτάται στην παρούσα απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής.

Άρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από την ημέρα δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Αρχική κατανομή ποσοτήτων ροδάκινων και νεκταρινιών

Περιφερειακή Ενότητα  Ροδάκινα και νεκταρίνια (σε τόνους)

ΠΕΛΛΗΣ 9.081

ΗΜΑΘΙΑΣ 9.049

ΛΑΡΙΣΗΣ 1.057

ΦΛΩΡΙΝΗΣ 550

ΚΟΖΑΝΗΣ 472

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 125

ΠΙΕΡΙΑΣ 107

ΛΟΙΠΑ 459

ΣΥΝΟΛΟ 20.900

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχετική απόφαση: Κατανομή ποσοτήτων ροδάκινων και νεκταρινιών ανά Περιφερειακή Ενότητα.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία