BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Λιγότερες 60% οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών

Κατά 60% αναμένεται να μειωθούν φέτος, σε σύγκριση με μια μέση παραγωγική χρονιά, οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών από την Κρήτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιχειρηματιών του χώρου.

Οι εξαγωγές των νωπών οπωροκηπευτικών

2
0

Ως γνωστό οι καταρρακτώδεις βροχές στις αρχές του Αυγούστου προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε μεγάλο τμήμα της παραγωγής.

Τις τελευταίες ημέρες οι εταιρείες κάνουν εξαγωγές μικρών ποσοτήτων σταφυλιών που βρίσκουν σε καλή κατάσταση, με μεγάλο κόπο από ξεσκέπαστα αμπέλια. Έχουν τρυγηθεί και κάποια σκεπαστά αμπέλια, στα οποία είχε εισχωρήσει σαπίλα και δεν γινόταν να κρατηθούν για περισσότερες ημέρες. Οι τιμές παραγωγού, κυμαίνονται από 50 έως 70 λεπτά το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα.

Προς το παρόν πάντως και η ζήτηση από τη Δυτική Ευρώπη είναι χαμηλή, κυρίως επειδή φέτος οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της Κρήτης δεν έκαναν διαφημιστικά προγράμματα, αφού δεν γνώριζαν, λόγω καιρού,  τι ποσότητες θα εξήγαγαν.  Επιπλέον, οι καταναλωτές της Δ. Ευρώπης από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου βρίσκονται σε άδεια, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Τα συσκευαστήρια «περιμένουν» να βρουν τους ρυθμούς τους, αν όλα πάνε καλά, με τη συγκομιδή σταφυλιών από τα σκεπαστά αμπέλια μετά τις 10 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι φέτος λόγω βροχοπτώσεων λειτούργησαν μόνο μία εβδομάδα τα συσκευαστήρια νωπών σταφυλιών της ΚΣΟΣ και της Ένωσης Ηρακλείου και δεν προγραμματίζεται να ανοίξουν ξανά για τη συγκομιδή του προϊόντος από σκεπαστά αμπέλια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία