BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Με ανοδικό ρυθμό οι εξαγωγές ελαιολάδου στη Ρουμανία

Το α’ εξάμηνο 2015 μεγάλη αύξηση εξαγωγών ελαιολάδου στη Ρουμανία, αξίας 852.832 ευρώ.

Προγράμματα ελαιοκομικών φορέων που εγκρίθηκαν και υλοποιούνται

0
0

Αύξηση των εξαγωγών ελληνικού ελαιολάδου στη Ρουμανία κατά 18,83%, με βάση τα στατιστικά στοιχεία των ετών 2013 και 2014, διαπιστώνει κλαδική μελέτη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι για την «Αγορά Ελαιολάδου στη Ρουμανία».

Πιο συγκεκριμένα, το 2014 οι ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου έφθασαν τα  1.161.032 ευρώ, έναντι 981.071 ευρώ το 2013. Παράλληλα, κατά το α’ εξάμηνο 2015 παρατηρείται μεγάλη αύξηση  των εξαγωγών μας σε ελαιόλαδο, φθάνοντας τα 852.832 ευρώ, έναντι μόλις 40.536 ευρώ  την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η κατανάλωση ελαιολάδου αυξάνεται στη Ρουμανία κατά 20% ετησίως, παρά το γεγονός ότι κατέχει ακόμη μικρό μερίδιο, δηλαδή 10% του συνόλου της κατανάλωσης φυτικών ελαίων. Αν και οι Ρουμάνοι καταναλωτές, προτιμούν, κατά κανόνα, προϊόντα χαμηλής τιμής, οι πωλήσεις του ελαιολάδου, που θεωρείται ακριβό προϊόν, αυξήθηκαν σημαντικά, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Ρουμάνοι στρέφονται σταδιακά σε μια προσεγμένη διατροφή.

«Το 2015, η κατανάλωση ελαιολάδου στη Ρουμανία εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 200 εκατ. RON  (δηλαδή 47,1 εκατ. ευρώ περίπου), σημειώνοντας αύξηση 20% έναντι του 2014 και 33% έναντι του 2013. Αποτελεί την σημαντικότερη αύξηση στην κατηγορία τροφίμων και ειδικότερα στα Λίπη και Έλαια», αναφέρει η μελέτη.

Και προσθέτει: «Γενικότερα, η κατανάλωση προϊόντων που εμπίπτουν στην κατηγορία  «λίπη και έλαια» υπολογίζεται να ανέλθει το 2015 στα 2,3 δις  RON  (περίπου 522 εκατ. ευρώ), εκ των οποίων η κατανάλωση ηλιέλαιου εκτιμάται να φθάσει τα 1,3 δις RON (περίπου 296,45 εκατ. ευρώ), αντιπροσωπεύοντας  σχεδόν  το 60%  της κατανάλωσης φυτικών ελαίων. Τα τελευταία, όμως, έτη (2013-2015) παρουσιάζεται μείωση της κατανάλωσης του εν λόγω προϊόντος, ένεκα της στροφής του Ρουμάνου καταναλωτή προς το ελαιόλαδο, ως συστατικό στοιχείο μιας υγιεινής διατροφής».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία