BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Στην 27η θέση η Ελλάδα για τη ρωσική αγορά οίνου

Η Ελλάδα κατέλαβε την 27η θέση μεταξύ των εξαγωγέων οίνου στη Ρωσία, με μερίδιο μόλις 0,1% επί των συνολικών εισαγωγών οίνου της Ρωσίας, συνολικής αξίας 1 εκατ. δολάρια ΗΠΑ και ποσότητας 657.641 λίτρων, καταγράφοντας μείωση 38,4% και 32,1% αντίστοιχα, σε σχέση με το 2013.

1
0

Αυτό προκύπτει από έρευνα για τη ρωσική αγορά οίνου, την οποία συνέταξε το γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στη Μόσχα.

Η έρευνα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την εγχώρια παραγωγή οίνων, τον ανταγωνισμό από άλλες χώρες, την κατανάλωση, την τιμολόγηση και τα κανάλια διανομής, καθώς και τις διαδικασίες εισαγωγής οίνων στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι  συνολικές  εισαγωγές  οίνου (Κωδικός  Συνδυασμένης Ονοματολογίας 2204) στη Ρωσία κατά το 2014 ανήλθαν σε 649 εκ. λίτρα που αντιστοιχούν σε 1,14 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,7% σε όρους ποσότητας και  6, 9% σε όρους αξίας σε σχέση με το 2013.

Οι 5 πρώτες χώρες που εξήγαγαν οίνους στη Ρωσία κατά το 2014, στις οποίες αναλογεί το 77 % των συνολικών εισαγωγών οίνων της Ρωσίας, ήταν η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γεωργία και η Χιλή.

Ωστόσο, επισημαίνεται  η σημαντική απόκλιση μεταξύ  των  στοιχείων  της  Ρωσικής Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας και της  Ελληνικής  Στατιστικής  Αρχής,  σύμφωνα  με  την  οποία, οι ελληνικές εξαγωγές οίνου στη Ρωσική Ομοσπονδία κατά το 2014 ανήλθαν σε  μόλις 413.076 ευρώ, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 11,2% σε σχέση με το 2013.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα πραγματοποιεί εξαγωγές μόνο οίνου που εμπίπτει στην κατηγορία του Κωδικού Συνδυασμένης Ονοματολογίας 220421 (Κρασιά από νωπά σταφύλια, στα οποία περιλαμβάνονται και τα εμπλουτισμένα με αλκοόλη κρασιά, και μούστος, σε δοχεία με περιεχόμενο που δεν υπερβαίνει τα 2 lt) στη Ρωσία.


Διαβάστε εδώ τη μελέτη Η ρωσική αγορά οίνου.pdf
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία