BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Πρωτιά με 43% για τις ελληνικές εξαγωγές φρούτων στη Βουλγαρία

Ποσοστό 43% των συνολικών εισαγωγών φρούτων της Βουλγαρίας καλύπτει η χώρα μας, κατέχοντας σταθερά την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την Τουρκία με 15%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, για την περίοδο 2011-2014.

Οι εξαγωγές των νωπών οπωροκηπευτικών

0
0

Πιο αναλυτικά, βάσει των στοιχείων, οι κυριότερες χώρες εξαγωγής φρούτων προς τη Βουλγαρία ήταν η Ελλάδα, η Τουρκία, ο Ισημερινός, η Ολλανδία, η FYROM και η Γερμανία. Στον τομέα των λαχανικών, Ελλάδα και Τουρκία κατέγραψαν εξαγωγές ίσης περίπου αξίας (19% των συνολικών εισαγωγών), ακολουθούμενες από τη FYROM (6,5%). Ακολουθούν Γερμανία, Ολλανδία και Κίνα με χαμηλότερα ποσοστά.

Ειδικότερα τα φρούτα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος είναι τα πορτοκάλια, μανταρίνια και ακτινίδια, όπου η ελληνική εξαγωγική δραστηριότητα κυμαίνεται σε ποσοστά από 72 έως 82% του συνόλου των βουλγαρικών εισαγωγών. Οι κυριότερες χώρες που εξάγουν πορτοκάλια είναι η Ελλάδα η Τουρκία η Ολλανδία, η Γερμανία και η Νότια Αφρική. Οι κυριότεροι εξαγωγείς μανταρινιών είναι η Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία. Το 2014 το 82% των συνολικών εισαγωγών ακτινιδίων στη Βουλγαρία προήλθε από την Ελλάδα.

Διακυμάνσεις διαπιστώνονται στις εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου, με τη χώρα μας να προηγείται της Ισπανίας και να έπεται της Ιταλίας, ενώ στις εξαγωγές επιτραπέζιων ελιών η κυριαρχία της Ελλάδος είναι εμφανής με την Τουρκία να ακολουθεί.

Στα ιχθυρά - αλιεύματα η Ελλάδα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής της Βουλγαρίας σε λαυράκι και τσιπούρα (με ποσοστό 96% και 99,7% αντίστοιχα).

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία