BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Πώς να προωθήσει τα προϊόντα του ο Έλληνας παραγωγός στο βιβλίο του Γιώργου Μάλλιαρη

Τι πρέπει να προσέξει ο Έλληνας παραγωγός για προωθήσει το προϊόν του στις ξένες αγορές εξηγεί το βιβλίο του Γιώργου Μάλλιαρη, «Γαστρονομία και Προϊόντα», που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ.

Πώς να προωθήσει τα προϊόντα του ο Έλληνας παραγωγός στο βιβλίο του Γιώργου Μάλλιαρη

3
0

Στο βιβλίο βρίσκονται απαντήσεις, σε ερωτήματα, όπως «τι πρέπει να κάνει ο Έλληνας παραγωγός για να προωθήσει τα προϊόντα του;, Γιατί η αγροτική παραγωγή μειώνεται συνεχώς ενώ τα αγροτικά μας προϊόντα μένουν απούλητα; Γιατί δεν καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες του Έλληνα; Γιατί ο παγκόσμιος καταναλωτής αγνοεί τα ελληνικά προϊόντα και πώς αυτά θα μπουν στο πιάτο του διεθνή καταναλωτή;

Ο Γιώργος Μάλλιαρης είναι ένας από τους πρωτεργάτες της προώθησης των αγροτικών προϊόντων με πολυετή πείρα στον τομέα σε διεθνές επίπεδο. Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γνωστός ως ο κύριος Φέτα αφού ήταν ο διαχειριστής της αναγνώρισης της Φέτας ως Ελληνικό προϊόν από την Ευρωπαϊκή  Ένωση, αλλά και μεγάλων πολυεθνικών στην Ευρώπη παρουσιάζει την οπτική γωνία με την οποία τα αγροτικά προϊόντα μπορούν να βρουν τον δρόμο τους στις διεθνείς αγορές.

Η γαστρονομία ένα σημαντικό εργαλείο προς την κατεύθυνση αυτή αποτελεί τον τελικό χρήστη των προϊόντων και ρυθμιστή της ζήτησης τους. Το βιβλίο παρουσιάζει γιατί είναι καθήκον του κάθε Έλληνα να γνωρίζει ποια είναι τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ποια είναι η χρήση τους στην Ελληνική διατροφή με την οποία, επί αιώνες,  τρέφεται ο λαός μας. Τα Ελληνικά αγνά προϊόντα της γεωργικής μας παραγωγής είναι η βάση της δημιουργίας του πλούτου που παρουσιάζει η Ελληνική κουζίνα. Η μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της γαστρονομικής μας παράδοσης. Ο ήλιος, η Θάλασσα και η αρμύρα καθώς και η εναλλαγή της φύσης από άκρη σε άκρη της Ελληνικής επικράτειας δημιουργούν το μοναδικό αμάλγαμα της Ελληνικής γεύσης. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στην παγκόσμια αναγνώριση της Ελληνικής γαστρονομίας που θα αποφέρει τεράστια ζήτηση για τα Ελληνικά προϊόντα. Η αύξηση της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής τα τελευταία χρόνια αποτελεί μία αντίστροφη μέτρηση στην συνεχή μείωση της όπου σήμερα δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε βασικά προϊόντα διατροφής. Το βιβλίο παρουσιάζει εναλλακτικές λύσεις και ιδέες  πολιτικής για την δημιουργία μίας οργανωμένης ευέλικτης και αποδοτικής γεωργίας για το μέλλον.

Ο αναγνώστης μπορεί να πληροφορηθεί για την Ευρωπαϊκή πολιτική ποιότητας των αγροτικών προϊόντων που εφαρμόζεται στην χώρα μας και να ανακαλύψει την σημασία της για τον Έλληνα παραγωγό και καταναλωτή.

Το βιβλίο έχει προλογίσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κύριος Phil Hogan αφού το βιβλίο παρουσιάζει μία εκτεταμένη ανάλυση όλων των κανόνων αναγνώρισης των προϊόντων ποιότητας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το βιβλίο εξηγεί τι πρέπει να προσέξει ο Έλληνας παραγωγός για προωθήσει το προϊόν του στις ξένες αγορές και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση. To βιβλίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ (Σόλωνος 136 Αθήνα, Τηλ. 210 3829339, e-mail: sales@enalios.gr. Website: http://www.enalios.gr)  και είναι διαθέσιμο στα κεντρικά βιβλιοπωλεία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου ενώ ήδη έχει ζητηθεί η μετάφρασή του στα Αγγλικά λόγω του έντονου ενδιαφέροντος από το εξωτερικό.

Για περαιτέρω πληροφορίες:  Eugastronomes@gmail.com

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία