BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Με παλμό και 35% αύξηση στους Έλληνες εκθέτες η Fruit Logistica

Περισσότερες από 61 ελληνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισµοί βρέθηκαν στην 24η ∆ιεθνή Εµπορική Έκθεση για την προώθηση φρούτων και λαχανικών, Fruit Logistica, στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin σηµειώνοντας νέο ρεκόρ συµµετοχής σε σύγκριση µε τους 41 εκθέτες την περασµένη χρονιά. Την τιµητική τους είχαν µεταξύ άλλων τα ελληνικά ακτινίδια, σπαράγγια, πορτοκάλια και ροδάκινα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Με παλμό και 35% αύξηση στους Έλληνες εκθέτες η Fruit Logistica

0
0

Επιπλέον, σηµαντικές ήταν οι καινοτοµίες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση για πρώτη φορά, όπως για παράδειγµα το ντοµατίνι µε µαύρες ρίγες. Ο λόγος για την Belmonte F1, το ζεβροειδές ντοµατάκι της ιταλικής Southern Seed και το οποίο έκανε το ντεµπούτο του, µαζί µε ακόµα 77 καινοτοµίες. Βέβαια, δεν είναι µόνο η εµφάνισή του ξεχωριστή, έχει και καλή γεύση και υψηλά brix. Ήδη καλλιεργείται στη Σικελία και σ’ άλλες ιταλικές περιοχές και τώρα διατίθεται για πωλήσεις. Η Southern Seed γνωρίζει ότι η εµφάνισή του στη Fruit Logistica είναι ένα σηµαντικό βήµα για να διεκδικήσει ένα σηµαντικό µερίδιο στο παγκόσµιο εµπόριο.

Άσπρο γλυκό κρεµµύδι

Ένα ιταλικό προϊόν µαγνήτισε τα βλέµµατα των εµπορικών επισκεπτών και δεν είναι άλλο από το άσπρο κρεµµύδι της Margherita. Ο ιταλικός αγροτικός συνεταιρισµός Torre Pietra το παρουσίασε για πρώτη φορά στο Βερολίνο. Σε αντίθεση µε τα περισσότερα πικάντικα στη γεύση κρεµµύδια, το «Λευκό Κρεµµύδι της Margherita» χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τραγανή, γλυκιά, ζουµερή γεύση. Υπάρχουν 4 διαφορετικές, τοπικές βιολογικές ποικιλίες, ανάλογα µε την περίοδο παραγωγής: Μάρτιο ή Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο. Το κρεµµύδι Μαρτίου έχει κολακευτικό σχήµα, ενώ εκείνα που συγκοµίζονται τον Ιούλιο είναι στρογγυλεµένα.

Τέλος, δεν θα µπορούσε να λείπει η αναφορά στις δύο κορυφαίες υποψηφιότητες για τα φετινά βραβείο καινοτοµίας της Fruit Logistica (FLIA): Το «Automato» από το Βέλγιο (αυτόµατος πωλητής για ντοµατίνια και οι «WOW! Colourful Perupas» από την Ολλανδία (πολύχρωµες πατάτες).

«Επιθέµατα» κατά της υγρασίας

Στα προβλήµατα της υγρασίας κατά την αποθήκευση αλλά και στο δύσκολο έργο της διαλογής κατά τη µετασυλλεκτική φάση των φρούτων δίνουν απαντήσεις δύο νέα προϊόντα. Τα νέα «επιθέµατα» FreshGuard HC της McAirlaid δηµιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης απορροφώντας την υγρασία ακόµα και µέσα από τις συσκευασίες, ώστε να µην µουχλιάζουν ή να χαλούν τα ευάλωτα φρούτα, όπως για παράδειγµα οι φράουλες.

Επίσης, η νέα πλατφόρµα διαλογής Spectrim από την οµάδα της Compac υπόσχεται να δώσει στις επιχειρήσεις την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τη διαλογή οπωροκηπευτικών.

Αξίζει, τέλος, να σηµειωθεί ότι πλαίσια της έκθεσης, ο Πορτογάλος υπουργός Γεωργίας, Λουίς Καπούλας Σάντος, ανακοίνωσε την υπογραφή συµφωνίας µεταξύ της πορτογαλέζικης εταιρείας Bfruit και της βέλγικης Special Fruit για την εµπορία βατόµουρων (ποικιλίες Kwanza και Kweli).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία