BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Αγροτικά προϊόντα το 43% των ελληνικών εξαγωγών στον Καναδά

Σε ποσοστό 43% των συνολικών εισαγωγών του Καναδά από την Ελλάδα αντιστοιχούν τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ήτοι 100 εκατ. δολάρια σε αξία. Μάλιστα, η αξία των εισαγωγών του Καναδά από την Ελλάδα το 2015 ήταν η υψηλότερη της τελευταίας 10ετίας.

Πυξίδα για το εγχώριο ελαιόλαδο η φετινή πρωτιά στις εξαγωγές

4
0

Ο Καναδάς είναι η 39η εξαγωγική αγορά για τα ελληνικά προϊόντα (στοιχεία 11μήνου 2015 ΠΣΕ), ενώ η χώρα μας, βάσει στοιχείων Καναδικής Στατιστικής Υπηρεσίας το 2015 κατέλαβε την 69η  θέση μεταξύ των προμηθευτών του Καναδά (έναντι 72ης το 2014 και 79ης το 2013).

Ο Καναδάς έχει τη δυνατότητα να είναι από τις καλύτερες, αναλογικά με το μέγεθος της χώρας, αγορές για τα ελληνικά τρόφιμα και κρασιά, λόγω του υψηλού επιπέδου διαβίωσης, της θετικής εικόνας των Καναδών για την Ελλάδα, των τουριστικών ροών προς τη χώρα μας και κυρίως της μεγάλης ελληνικής ομογένειας, των χιλιάδων ελληνικών εστιατορίων.

Καναδικές Εξαγωγές προς την Ελλάδα: 113,2 εκατ. δολάρια Καναδά

Καναδικές εισαγωγές από την Ελλάδα: 228,7 εκατ. δολάρια Καναδά

Κυριότερα είδη: παιχνίδια με κερματοδέκτη (20,7 εκατ. δολλάρια Καναδά) γουνοδέρματα (μινκ κ.ά.), σόγια –13,6 εκατ. δολάρια Καναδά, φασόλια – 10,2 εκατ. δολλ. Καναδά  και φακές – 8,4 εκατ. δολλάρια Καναδά, φάρμακα, γουνοδέρματα, τροφές οικιακών ζώων,  μηχανήματα, κ.ά.

Κυριότερα είδη: Ελαιόλαδο, ελιές και τουρσιά, φύλλα αλουμινίου, μεταλλικά ορυκτά, μπεντονίτης και περλίτης, φάρμακα, τυριά, φρέσκα ψάρια, κρασιά, υλικά συσκευασίας, ροδάκινα κονσέρβα, μηχανήματα και υλικά συσκευασίας, ανελκυστήρες, μέλι, μάρμαρο  κ.ά.

Όσον αφορά τον τουρισμό, οι επισκέπτες από τον Καναδά έχουν τη μεγαλύτερη μέση διάρκεια παραμονής στη χώρα μας (15 ημέρες το γ’ τρίμηνο 2015) ενώ ο δείκτης δαπάνης ανά ταξίδι για τον Καναδά ήταν, σύμφωνα με στοιχεία Τράπεζας της Ελλάδας, ο υψηλότερος παγκοσμίως κατόπιν αυτού της Αυστραλίας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία