BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Κασίμης: Επαφές με Ιράν και Αίγυπτο για προώθηση ελληνικών προϊόντων

Συναντήσεις με αντιπροσωπείες από το Ιράν και την Αίγυπτο για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις αγορές αυτές είχε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης, στο περιθώριο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης Φρέσκων Φρούτων & Λαχανικών, Freskon 2016, στη Θεσσαλονίκη.

Κασίμης: Επαφές με Ιράν και Αίγυπτο για προώθηση ελληνικών προϊόντων

2
0
Επίσης, ο κ. Κασίμης, στην ομιλία που έκανε στα εγκαίνια της Freskon 2016 εκπροσωπώντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του κλάδου των φρούτων και των λαχανικών για την ελληνική οικονομία, την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων

Ειδικότερα, στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στάθηκε στα εξής θέματα που αφορούν τα ελληνικά οπωροκηπευτικά:
  • έχουν εξαιρετική ποιότητα, υγιεινή, ασφάλεια και υψηλή διατροφική αξία
  • είναι σημαντική η αξιοποίησηςτου μέτρου για την προώθηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. και σε τρίτες χώρες.
  • το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμβολή παραγωγικών φορέων, έχει εκπονήσει  σχέδιο στρατηγικής για τη βελτίωση της  ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας, που εκτός των άλλων, προσανατολίζεται στην ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσω συλλογικών δραστηριοτήτων, στην ανάδειξη της ποιότητας και στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων.


Αναλυτικά το δελτίου Τύπου του Υπουργείου:
Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων & Λαχανικών, Freskon 2016

Στις 21-23 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η Διεθνής Έκθεση Φρέσκων Φρούτων & Λαχανικών, Freskon 2016. H έκθεση Freskon αποτελεί ένα σημαντικό διεθνές εμπορικό γεγονός για τον τομέα των οπωροκηπευτικών, το οποίο, με τη συμμετοχή σημαντικών επιχειρήσεων του κλάδου, συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, εστιάζει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην εξωστρέφεια και στην τόνωση του πρωτογενούς τομέα

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής κα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης ο οποίος έκανε και τα εγκαίνια της Έκθεσης.

Στην ομιλία του, ο κ. Κασίμης τόνισε τη σημαντικότητα του κλάδου των φρούτων και των λαχανικών για την ελληνική οικονομία, την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων. Αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια των ελληνικών οπωροκηπευτικών και στην υψηλή διατροφική τους αξία καθώς και στη σημαντικότητα της αξιοποίησης του μέτρου για την προώθηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. και σε τρίτες χώρες. Επιπροσθέτως, ο κ. Κασίμης επισήμανε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμβολή παραγωγικών φορέων, έχει εκπονήσει  σχέδιο στρατηγικής για τη βελτίωση της  ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας, που εκτός των άλλων, προσανατολίζεται στην ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσω συλλογικών δραστηριοτήτων, στην ανάδειξη της ποιότητας και στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων.
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων της έκθεσης, ο κ. Κασίμης είχε συναντήσεις με αντιπροσωπείες από το Ιράν και την Αίγυπτο για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις αγορές αυτές.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία