BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Κρούσμα με νοθευμένο ελαιόλαδο στην Αριδαία

Ο 40χρονος συλληφθείς κατηγορείται για απάτη, αλλά και για παραβάσεις του αγορανομικού Κώδικα.

5
0

Νοθευμένο λάδι που το εμφάνιζε ως έξτρα παρθένο και μάλιστα με γεωγραφική προέλευση, ετοιμαζόταν να ρίξει στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας ένας 40χρονος ο οποίος συνελήφθη στην Αριδαία της Πέλλας, ενώ στα χέρια των αρχών έπεσαν επίσης αλλοδαποί στη Θράκη και στην Ήπειρο, στην προσπάθειά τους αφενός να εισάγουν παράνομα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα κι αφετέρου να εξάγουν αρωματικά βότανα.

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την παραβατική συμπεριφορά του ημεδαπού από την περιοχή της Πέλλας, ο 40χρονος συλληφθείς κατηγορείται για απάτη, αλλά και για παραβάσεις του αγορανομικού Κώδικα. Και αυτό γιατί σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε από αστυνομικούς του τμήματος της Αριδαίας, στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν 52 πλαστικά δοχεία που περιείχαν συνολικά 260 λίτρα λαδιού το οποίο προσομοίαζε σε ελαιόλαδο, χωρίς ωστόσο να τηρεί τις προβλεπόμενες ενδείξεις της αγορανομικής νομοθεσίας, ενώ στερούνταν και της σχετικής άδειας από την αρμόδια αρχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γνωστοποίησε η γενική αστυνομική διεύθυνση της Κεντρικής Μακεδονίας, ο 40χρονος στην προσπάθειά του να εξαπατήσει τους πιθανούς αγοραστές του προϊόντος, είχε επικολλήσει πάνω στα δοχεία ετικέτες με την ένδειξη «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χαλκιδικής». Δείγμα του ελαίου, βάσει της ανακοίνωσης της αστυνομίας, θα αποσταλεί στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση.

«Φρένο», όμως, έβαλε η αστυνομία και στην παράνομη δράση δύο Βούλγαρων υπηκόων οι οποίοι θέλησαν να εισάγουν στη χώρα μας παράνομα σκευάσματα φυτοπροστασίας. Συγκεκριμένα, άνδρες της ελληνικής αστυνομίας εντόπισαν και συνέλαβαν δύο άνδρες, έναν 23χρονο και έναν 43χρονο, διότι είχαν εισάγει στο ελληνικό έδαφος 200 συσκευασίες φυτοφαρμάκων, που δεν έχουν έγκριση για κυκλοφορία στη χώρα μας. Η σύλληψή τους έγινε στη Θράκη, στην περιοχή του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ανάλογες… παρτίδες με την ελληνική δικαιοσύνη άνοιξε και μια ομάδα Αλβανών, οι οποίοι συνελήφθησαν στα βουνά της Κόνιτσας στην Ήπειρο, γιατί είχαν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος και συλλέγανε, επίσης παρανόμως, αρωματικά φυτά και βότανα, τα οποία σκόπευαν να μεταφέρουν στη χώρα τους με μουλάρια και άλογα, για να τα εμπορευτούν.

Πριν προλάβουν ωστόσο, να ολοκληρώσουν την επιχείρησή τους, συνελήφθησαν σε δασική περιοχή της Φούρκας. Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν συγκεντρώσει παράνομα ποσότητες αρωματικών φυτών.

Συγκεκριμένα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 τσουβάλια με κομμένα αρωματικά φυτά, τρία μουλάρια και τρία άλογα. Σύμφωνα με την αστυνομία, την προανάκριση ανέλαβε να διενεργήσει το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία