BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Η Κομισιόν είναι υποχρεωμένη να προστατέψει τα ΠΟΠ, λέει ο Αποστόλου

«Η Ευρωπαϊκή επιτροπή είναι υποχρεωμένη να προστατέψει την ονομασία προέλευσης», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στην ΕΡΤ.

Επιμένει για ισοδύναμα υπέρ αγροτών ο Αποστόλου

5
0

Παράλληλα εξήγησε ότι η αρχική συμφωνία λέει ότι θα προσαρμοστούν αυτά που έχουν ως πρώτη ύλη αιγοπρόβειο γάλα θα λέγονται φέτα Ν. Αφρικής και αυτά που προέρχονται από άλλη πρώτη ύλη θα λέγονται φέτα τύπου, φέτα στυλ.

Εντός της μεταβατικής περιόδου των πέντε ετών, αρχίζει η διαδικασία αναθεώρησης όπου θα υπάρξει διαπραγμάτευση με στόχο την απόλυτη προστασία της ΠΟΠ φέτας, πρόσθεσε.

Υποστήριξε δε ότι αρχίζει η διαδικασία αναθεώρησης «γιατί σήμερα η κυβέρνηση θεωρεί τη φέτα εμβληματικό προϊόν» και όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης «έχουμε επενδύσει πάρα πολλά στον κλάδο της αγροτοκτηνοτροφίας όπως φαίνεται και στο νομοσχέδιο για τους βοσκοτόπους δημιουργώντας μεγάλες λιβαδικές μονάδες».

«Όταν από το 2013 αδιαφορούσαμε και ο τότε υπεύθυνος κ. Μηταράκης έλεγε ότι με την παλιά συμφωνία είναι ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη η κατοχύρωση των ελληνικών θέσεων και ονομασίας προέλευσης. Δεν μπορεί να με ρωτάει σήμερα γιατί δεν προστάτεψα τη φέτα, ενώ κάνουμε μια κίνηση να προστατέψουμε γιατί ήδη είχε παραδοθεί η φέτα», υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου προσθέτοντας: «προσπαθούμε να δούμε τι θα περισώσουμε».

Τόνισε επίσης ότι δεν έχει υπάρξει ξανά αυτό που κάνουμε να ξανανοίξει μια διαπραγμάτευση, όταν ήδη έχει κλείσει η συμφωνία. 

Δείτε το σχετικό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=V7aE9bFGQkM



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία