BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Αίτημα για επιπλέον μέτρα λόγω συνέχισης του εμπάργκο

Αίτημα για πρόσθετα μέτρα στα νωπά φρούτα και λαχανικά λόγω συνέχισης του εμπάργκο.

Φόβοι για μαζική εισροή τουρκικών λαχανικών στην ΕΕ

1
0

Τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης στη διάθεση των νωπών οπωροκηπευτικών κυρίως των πυρηνόκαρπων λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας (που επαπειλείται η συνέχισή του μέχρι τέλους 2017, αν η ΕΕ παρατείνει τα μέτρα κατά της Ρωσίας) με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς καλείται να ζητήσει από τη Διαχειριστική Επιτροπή της ΕΕ η ελληνική πολιτεία.

Αυτό ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit Hellas.

Σε δήλωσή του ο ειδικός Σύμβουλος του συνδέσμου Γιώργος Πολυχρονάκης αναφέρει τα εξής: «Για τον Σύνδεσμό μας δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς από την ΕΕ η αρνητική επίδραση  της ρωσικής απαγόρευσης στις εισαγωγές φρούτων και  λαχανικών, από τις αγορές της ΕΕ,  και ιδιαίτερα των ελληνικών ,δεδομένου ότι η Ρωσία ήταν ο πρώτος εκτός Ε.Ε. προορισμός των εξαγωγών των φρούτων  και φρέσκων λαχανικών.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η επείγουσα έγκριση του σχεδίου κανονισμού,  για τα έκτακτα μέτρα στήριξης των παραγωγών φρούτων και λαχανικών για να καλύψουν το ρωσικό εμπάργκο , που υποβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απρίλιο, που  θα δώσει συνέχεια στην σημερινή απαραίτητη ενίσχυση του κανονισμού, το 2015/1369.Θα πρέπει να αποφασισθεί  αύξηση των προβλεπομένων ποσοστώσεων, διότι το σχέδιο κανονισμού προβλέπει σημαντική μείωση στο 30% σε σχέση με τα τρέχοντα μέτρα.

Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται είναι τα αχλάδια, τα μήλα, τα δαμάσκηνα, τα επιτραπέζια σταφύλια, ακτινίδια, τα μούρα, ντομάτες, λάχανο, καρότα, κουνουπίδι, μπρόκολο, πιπεριές, αγγούρια, μανιτάρια, τα πορτοκάλια, κλημεντίνες, μανταρίνια, λεμόνια, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια.

Πιστεύουμε ότι δεν θα αποσυρθούν ποσότητες από την αναμενόμενη μειωμένη παραγωγή των υπερπρώιμων και πρώιμων επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, για να υπάρξουν επαρκείς ποσότητες προς εξυπηρέτηση των παραδοσιακών κυρίως πελατών της χώρας μας στις καταναλωτικές αγορές που απορρόφησαν  πέρσι  τις ποσότητες που στο παρελθόν είχαν προορισμό τη Ρωσία».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία