BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Καλπάζουν οι εξαγωγές ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις προώθησης του ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία που οργάνωσε το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο από κοινού με το Enterprise Greece για την περίοδο 2015-2016.

Μόλις 13 τόνοι ελληνικού κρασιού στη Βραζιλία το 2013

1
0
Οι πρόσφατες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Οσάκα (20 Ιουνίου, Ritz Carlton Hotel) και στο Τόκυο (22 Ιουνίου, Grand Hyatt Hotel). Περιελάμβαναν ανοικτή γευσιγνωσία, σεμινάριο master class με προεγγραφή από τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine και δείπνο με γευστική δοκιμή προς εκπροσώπους των οινικών μέσων ενημέρωσης. Οι 30 θέσεις στην Οσάκα και 60 στο Τόκυο για το σεμινάριο master class είχαν εξαντληθεί ήδη αρκετές ημέρες νωρίτερα. Όλες οι εκδηλώσεις ήταν αυστηρά προσανατολισμένες στους επαγγελματίες του κρασιού (σομελιέ, εισαγωγείς, έμποροι, εστιάτορες, Τύπος, κ.λ.π.). Συμμετείχαν 120 άτομα στην Οσάκα και 200 στο Τόκυο, όλα από τον χώρο του κρασιού
Οι ελληνικές εξαγωγές ποτών στην Ιαπωνία, μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας, αυξήθηκαν το 2015 κατά 47% ως προς την αξία, έναντι του 2014, φθάνοντας τις €300.380 ενώ το α' τετράμηνο του 2016 υπάρχει περαιτέρω αύξηση κατά 30% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2015, βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Το 96% των εξαγωγών αυτής της κατηγορίας αποτελείται από προϊόντα οίνου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία