BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Υψηλότερες τιμές απόσυρσης ζητούν ντομάτα,πορτοκάλι

Να διευρυνθεί ο κατάλογος των επιλέξιμων προς απόσυρση οπωρολαχανικών ζητούν οι Copa-Cogeca.

Λιγότερη γραφειοκρατία στα νέα προγράμματα ανάπτυξης ζητά η Copa-Cogeca

4
0

Oι ευρωπαϊκές κεντρικές αγροτικές οργανώσεις με επιστολή τους προς τον κοινοτικό Επίτροπο Φιλ Χόγκαν χαιρετίζουν την πρωτοβουλία για άνοδο των τιμών απόσυρσης στα φρούτα και λαχανικά, ωστόσο προειδοποιούν ότι οι τιμές για το πορτοκάλι και την ντομάτα είναι ανεπαρκείς, και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της αγοράς, ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Παράλληλα, στην επιστολή που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας της Copa-Cogeca  Πέκα Πένσονεν, ζητείται η απλούστευση του καθεστώτος της αγοράς οπωροκηπευτικών.

Σε γενικές γραμμές οι οργανώσεις θεωρούν τα οι προεινόμενες τιμές για προϊόντα όπως τα μήλα, τα αχλάδια, τα κουνουπίδια, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια είναι επαρκής, ενώ καλούν την Επιτροπή τα νέα ποσά να ισχύσουν αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2018 αλλά και να επεκταθεί ο κατάλογος των επιλέξιμων προϊόντων.

Να σημειωθεί ότι το λεπτομερές κείμενο με τα λίστα των προϊόντων αναμένεται να ζητηθεί στις 25 Αυγούστου με τις ομάδες εμπειρογνωμόνων για τις γεωργικές αγορές των κρατών-μελών.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία