BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Νέες ετικέτες και παγωτά οίνου απόλαυσαν 3.200 οίνοφιλοι στα ΒορΟινά

Νέες πρωτοεμφανιζόμενες ετικέτες, αλλά και καινοτόμους γαστρονομικούς συνδυασμούς όπως το παγωτό σορμπέ Ξινόμαυρο και το σορμπέ Μαλαγουζιά, αποκλειστικά με νερό και επώνυμους οίνους, είχαν την ευκαιρία να δουν και να γευτούν οι περίπου 3.200 οινόφιλοι, που επισκέφτηκαν, σε μόλις 4 ώρες, την εκδήλωση των ΒορΟινών στη Θεσσαλονίκη, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Νέες ετικέτες και παγωτά οίνου απόλαυσαν 3.200 οίνοφιλοι στα ΒορΟινά

1
0
Καταναλωτές και επαγγελματίες από όλη τη βόρειο Ελλάδα, αλλά και από άλλες περιοχές, ακόμη και από το εξωτερικό, ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον στο κάλεσμα των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», να γνωρίσουν και να γευθούν τους οίνους και τα αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα

Δυναμικό παρών έδωσαν στην εκδήλωση και οι οινοπαραγωγοί της περιοχής, οι οποίοι υποδέχθηκαν το κοινό των ΒορΟινών και συζήτησαν μαζί του για την πορεία των κρασιών τους, για τον φετινό τρύγο και για τα μελλοντικά τους σχέδια, ενώ δεν παρέλειψαν να προσκαλέσουν το κοινό στα οινοποιεία τους, τον πλέον κατάλληλο χώρο γνωριμίας με το κρασί και τους δημιουργούς του

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΝΟΑΒΕ, στην εκδήλωση συμμετείχαν τα οινοποιεία:
  • Βαένι Νάουσα, από την Επισκοπή Ημαθίας
  • Έλινος – Βιολογικοί Αμπελώνες Ταραλά, από τη Φυτειά Ημαθίας
  • Ζοίνος Α.Ε. από τη Ζίτσα Ιωαννίνων
  • Κατώγι Αβέρωφ από το Μέτσοβο Ιωαννίνων
  • Κεχρής από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης
  • Κίτρους από την Πύδνα Πιερίας
  • Κτήμα Άλφα από το Αμύνταιο στη Φλώρινα
  • Κτήμα Βογιατζή από τον Βελβεντό Κοζάνης
  • Κτήμα Βιβλία Χώρα από το Κοκκινοχώρι Καβάλας
  • Κτήμα Γεροβασιλείου από την Επανομή Θεσσαλονίκης
  • Κτήμα Γκλίναβος από τη Ζίτσα Ιωαννίνων
  • Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη από την Αρναία Χαλκιδικής
  • Κτήμα Κυρ-Γιάννη από το Γιαννακοχώρι Ημαθίας
  • Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου από την Όσσα Λαγκαδά, Θεσσαλονίκη
  • Κτήμα Παυλίδη από τα Κοκκινόγεια Δράμας
  • Κτήμα Πόρτο Καρράς από το Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής
  • Κτήμα Στεργίου από τη Μεταμόρφωση Καστοριάς
  • Κτήμα Τέχνη Οίνου από το Μικροχώρι Δράμας
  • Κτήμα Φουντή από τη Νέα Στράντζα Ημαθίας
  • Κτήμα Χατζηβαρύτη από τη Γουμένισσα Κιλκίς
  • Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου Όρους από το Ιερό Κελλί Αγίου Ευσταθίου στο Άθως

Μεταξύ των οινοπαραγωγών ξεχώρισε η παρουσία των προέδρων της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στην 23ετή πορεία της, των κκ Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, Γιάννη Μπουτάρη, Βαγγέλη Γεροβασιλείου, Γιάννη Βογιατζή (πλέον πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου), Στέλιου Κεχρή και φυσικά του σημερινού προέδρου κ. Στέλλιου Μπουτάρη

Οι επισκέπτες στην εκδήλωση, με το συλλεκτικό ποτήρι των «ΒορΟινών» στο χέρι, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευθούν νέες και παλιές σοδειές από κάθε σημαντικό αμπελοτόπι του βορρά και από τις σημαντικότερες οινοποιίες της Ελλάδας, ενώ το ενδιαφέρον αρκετών έλκυσαν οι -αρκετές μπορούμε να πούμε- πρωτοεμφανιζόμενες ετικέτες

Στον χώρο της εισόδου, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», τα επισκέψιμα οινοποιεία του και τις επιχειρήσεις που τα πλαισιώνουν: ξενώνες, εστιατόρια, εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων

Ακόμη, ειδικά για τους νέους στη μύηση της γευσιγνωσίας του κρασιού, στο περίπτερο «οινογνωσία και γευσιγνωσία» υπήρχε η δυνατότητα ενημέρωσης για τις βασικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και τα χαρακτηριστικά τους

Στο ιδιαίτερα προκλητικό γευστικά για φέτος παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, οι επισκέπτες είχαν τη χαρά να απολαύσουν τα εκλεκτά προϊόντα από τις γνωστές επιχειρήσεις: «Τα Ντολμαδάκια της Μαριάννας με τα γνωστά αμπελόφυλλα, «Το Χασαπάκι» με τον ξεχωριστό καβουρμά, τις δημοφιλείς «Πιπεριές Φλωρίνης Ναουμίδης».
Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά στα «ΒορΟινά» με την αιγίδα του «Thessaloniki Food Festival», είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε καινοτόμα προϊόντα σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση
Παγωτό σορμπέ Ξινόμαυρο και παγωτό σορμπέ Μαλαγουζιά, αποκλειστικά με νερό και επώνυμους οίνους, δια χειρός Θόδωρου Βαλογιώργη του ιστορικού ζαχαροπλαστείου της Θεσσαλονίκης «Αγαπητός», και ακόμη, αλμυρή μπουγάτσα, ειδικά για τα «ΒορΟινά», με γέμιση από γραβιέρα, φέτα, μυζήθρα και αποξηραμένα σύκα μαριναρισμένα σε ροζέ ημίγλυκο οίνο από Μοσχάτο και τέλος, με σιρόπι από το ίδιο κρασί περιχυμένο στη μπουγάτσα, δημιούργημα από τον ειδικό στη Θεσσαλονίκη Φίλιππο Μπαντή, του ομώνυμου μπουγατσατζίδικου

Οι επώνυμοι οίνοι για την παρασκευή των καινοτόμων αυτών προϊόντων προήρθαν από οινοποιεία της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Τα ΒορΟινά μερίμνησαν όμως και για τους μικρούς τους φίλους, κατ΄ αρχήν με τη διαδραστική performance «βλέπω-αγγίζω-γεύομαι

Μία ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης, ήταν η διέλευση από «Τα ΒορΟινά» των 700 περίπου chef συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων (Worldchefs Congress & Expo 2016) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 24 και 27 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ αυτών, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης φορώντας τον χαρακτηριστικό σκούφο των chef και ο αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους πάτερ Επιφάνειος της οινοποιίας Μυλοπόταμος.

Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα «Τα ΒορΟινά
Για δύο ολόκληρες εβδομάδες πριν «Τα ΒορΟινά», μεταξύ 12 και 23 Σεπτεμβρίου, οι «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» χάραξαν οινικές διαδρομές μεταξύ επιλεγμένων καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας έναν ιστό περιηγήσεων με γνώμονα το κρασί και τα αμπελοοινικά αποστάγματα
Εκδηλώσεις οινογνωσίας και γευσιγνωσίας, masterclasses, παρουσιάσεις οίνων και οινοπαραγωγών, συνδυαστικές γευστικές προτάσεις σε ειδικά μενού, με συγκεκριμένα πιάτα, ακόμη και με σοκολατάκια, cocktails με κρασί αλλά και αποστάγματα, ειδικές προσφορές, πάρτι, σινεμά και πολλά ακόμη, προέτρεψαν τους φίλους του κρασιού, βετεράνους αλλά και εκκολαπτόμενους, να ακολουθήσουν τις «οινικές περιηγήσεις» σε αναζήτηση της γνωριμίας, της εκπαίδευσης και της απόλαυσης με «Οίνους Βορείου Ελλάδος»
Η εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» διοργανώνεται από το γραφείο της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των μελών της

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.voroina.gr ή απευθυνθείτε στην ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στα τηλέφωνα: 2310 281617 & 2310 281632 ή στο email: info@wineroads.gr και στην ιστοσελίδα www.winesofnorthgreece.g
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία