Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ με τα στελέχη της αρμοδίας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης – Πληροφορικής έδωσε εξειδικευμένες απαντήσεις τόσο σε σύνθετα ερωτήματα σχετικά με τις απαιτήσεις νομοθεσίας όσο και σε ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την επισήμανση των τροφίμων, τις ορθές πρακτικές στον χειρισμό των τροφίμων, την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων, τους παθογόνους μικροοργανισμούς στα τρόφιμα, τα πρόσθετα των τροφίμων, την επιλογή τροφίμων ανάλογα με την εποχή και σε γενικά θέματα ασφαλείας και υγιεινής τροφίμων.  
Τα στελέχη του τμήματος Ενημέρωσης παρείχαν επίσης πληροφορίες προς τους καταναλωτές για πρόσβαση και ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας www.efet.gr, καθώς και για την επικοινωνία των καταναλωτών με τον ΕΦΕΤ μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@efet.gr, διανέμοντας ταυτόχρονα εκπαιδευτικά και ενημερωτικά έντυπα για τα τρόφιμα
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, ο ΕΦΕΤ εκπροσωπήθηκε με δύο παρουσιάσεις στελεχών του που είχαν τους τίτλους:
«Επισήμανση κρέατος, παρασκευασμάτων & προϊόντων κρέατος : Νέα δεδομένα» Εισηγητής : Νικόλαος Ντάνος, Κτηνίατρος M.Sc., Διεύθυνση Αξιολόγησης-Εγκρίσεω
κα
«Υλικά σε επαφή με το κρέας και τα προϊόντα του : Ταξιδεύοντας την ποιότητα ως τον καταναλωτή»Εισηγητής : Νικόλαος Α. Κατερέλος, Χημικός Μηχανικός Ph.D., Προϊστάμενος Τμήματος Ενημέρωσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης–Ενημέρωσης–Πληροφορική
Οι παρουσίες είναι διαθέσιμες από την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ στην επιλογή :
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -Σεμινάρια – συνέδρια – ημερίδες – εκδηλώσεις
Τα στελέχη του τμήματος Ενημέρωσης παρείχαν επίσης πληροφορίες προς τους καταναλωτές για πρόσβαση και ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας www.efet.gr, καθώς και για την επικοινωνία των καταναλωτών με τον ΕΦΕΤ μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@efet.gr, διανέμοντας ταυτόχρονα εκπαιδευτικά και ενημερωτικά έντυπα για τα τρόφιμα
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, ο ΕΦΕΤ εκπροσωπήθηκε με δύο παρουσιάσεις στελεχών του που είχαν τους τίτλους:
«Επισήμανση κρέατος, παρασκευασμάτων & προϊόντων κρέατος : Νέα δεδομένα» Εισηγητής : Νικόλαος Ντάνος, Κτηνίατρος M.Sc., Διεύθυνση Αξιολόγησης-Εγκρίσεω
κα
«Υλικά σε επαφή με το κρέας και τα προϊόντα του : Ταξιδεύοντας την ποιότητα ως τον καταναλωτή»Εισηγητής : Νικόλαος Α. Κατερέλος, Χημικός Μηχανικός Ph.D., Προϊστάμενος Τμήματος Ενημέρωσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης–Ενημέρωσης–Πληροφορική
Οι παρουσίες είναι διαθέσιμες από την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ στην επιλογή :
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -Σεμινάρια – συνέδρια – ημερίδες – εκδηλώσεις