BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Κανένας λόγος πτώσης των τιμών για τα ευρωπαϊκά κρασιά

Μια ισορροπημένη ευρωπαϊκή αγορά οίνου για το 2016-2017, με αποθέματα σε κανονικά επίπεδα, χωρίς να υπάρχει λόγος πτώσης των τιμών, βλέπουν οι εκπρόσωποι των οινοποιητικών συνεταιρισμών από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, οι οποίοι συναντήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, προκειμένου να συζητήσουν τα οράματά τους για τη δραστηριοποίηση στην αγορά οίνου.

0
0

Μάλιστα, δεν έκρυψαν την επιθυμία τους να εργαστούν για την αύξηση των μεριδίων τους, στην αγορά οίνου.

Με μια καλή συγκομιδή ως προς την ποιότητα που αναμένεται στην Ισπανία περίπου στα 48 εκατ. εκατόλιτρα, μια ικανοποιητική συγκομιδή στην Ιταλία περίπου στα 46 εκατ. εκατόλιτρα και μια γαλλική συγκομιδή σε πτώση στα 44 εκατ. εκατόλιτρα, οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν μια ισορροπημένη ευρωπαϊκή αγορά για την περίοδο 2016-2017.

«Τα αποθέματα βρίσκονται σε κανονικά επίπεδα, εκτός από γαλλικά ροζέ κρασιά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για πτώση των τιμών. Συνολικά, οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν σταθερές» διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ομάδας Οίνος της Copa-Cogeca Thierry Coste, μετά τη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των συνεταιρισμών των τριών χωρών.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πέσουν οι τιμές». Πέρα από αυτή την τρέχουσα ανάλυση, οι ευρωπαίοι συνεταιριστές ασχολήθηκαν με το θέμα των τιμών των οίνων χωρίς γεωγραφική ένδειξη.

«Όχι μόνο στην Ισπανία αλλά πρόβλημα υπάρχει και στην Ιταλία, καθώς ορισμένες τιμές είναι χαμηλές στα 37 ευρώ το hl. Οι συνεταιρισμοί μοιράζονται έτσι την ίδια αγωνία και επιθυμούν να μελετήσουν με τα διαθέσιμα εργαλεία πως οι τιμές θα αυξηθούν για την εξασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών», εξηγεί ο ίδιος.

Μάλιστα, ο Thierry Coste σημειώνει ότι «Όλα αυτά χωρίς να παραβιαστούν οι συμφωνίες, οι οποίες απαγορεύουν τη διαμόρφωση συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού. Η Ισπανία σχεδιάζει να εφαρμόσει τεχνικά μέτρα αυτό το φθινόπωρο. Θα μπορούσαν να λάβουν τη μορφή ποιοτικών μέτρων, ενώ εργάζονται για την επιλογή των σταφυλιών και τις μεθόδους οινοποίησης. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι συνεργάτες έχουν υποσχεθεί να διερευνήσουν πιθανά μέτρα διαχείρισης».

Καταλήγοντας, ο Thierry Coste παρατήρησε ότι «πρέπει να θυμόμαστε ότι με το τέλος του εμπλουτισμού αιωρούνται κάθε χρόνο 4 εκατ. εκατόλιτρα επιτραπέζιων οίνων στην αγορά».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία