BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Πάνω από 600 ετικέτες κρασιών στον Χάρτη Γεύσεων

Ένα ευρύ φάσμα οινικών επιλογών, μονοποικιλιακών και χαρμανιών από όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και την Κύπρο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν όσοι οινόφιλοι έσπευσαν να επισκεφθούν τον 14ο «Χάρτη των γεύσεων» που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 600 ετικέτες κρασιών στον Χάρτη Γεύσεων

2
0

Πάνω από 600 ετικέτες, κάποιες εκ των οποίων από τα φρέσκα κρασιά εσοδείας 2016, προτάσεις και συσκευασίες, που «συστήθηκαν» για πρώτο φορά στο κοινό όπως επίσης και οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς επιλογές, πλημμύρισαν την αποθήκη Γ του λιμανιού μαζί με χιλιάδες Θεσσαλονικέων αλλά κι επισκεπτών της πόλης, με γεύσεις, χρώματα, αρώματα και καλή διάθεση, δίδοντας, ταυτόχρονα, ένα σαφές στίγμα των τελευταίων οινικών τάσεων που επικρατούν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρθηκε στο Agronews από την κ. Μαρία Νέτσικα, του Wine Plus, που είναι ο εμπνευστής και διοργανωτής του «Χάρτη των γεύσεων», στη φετινή 14η διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 115 οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνου, ενώ πρώτη φορά υπήρξε και ομαδική συμμετοχή από την Κύπρο, με 6 οινοποιεία. Λόγω δε, της μεγάλης ζήτησης για χώρο από εκθέτες, η διοργανώτρια Wine Plus αποφάσισε φέτος να μην εντάξει στο πρόγραμμα του διημέρου και εκθέτες από το χώρο της αγροδιατροφής, παρά να κρατήσει την εκδήλωση, όπως μας εξήγησε η κ. Νέτσικα, αμιγώς στο κομμάτι της παρουσίας κρασιών και αποσταγμάτων.

Όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου, υπολογίζεται ότι το Σαββατοκύριακο πέρασαν την πύλη της Αποθήκης Γ του λιμανιού πάνω από 5.000 επισκέπτες, οι δοκίμασαν εκατοντάδες ετικέτες και αντάλλαξαν απόψεις, συζητώντας, με τους οινοποιούς γύρω από το κρασί.

Η παρουσίαση των κρασιών του ελληνικού αμπελώνα συνδυάστηκε και με μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις όπως οι συζητήσεις για τις «Σπουδές του κρασιού στην Ελλάδα» και τον πολιτισμό της κατανάλωσης του κρασιού, μέσα από το «Wine in Moderation» που οργάνωσε η διεπαγγελματική αμπέλου και οίνου, οι γευστικές δοκιμές ολοκαίνουργιων ετικετών, αφρωδών, γλυκών, πειραματικών, φυσικών, orange wines, τα σεμινάρια για την απόλαυση του καφέ, απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις και άλλα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία