BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Το νερό στο επίκεντρο της Πράσινης Εβδομάδας Βερολίνου

Το μέλλον των αγροτικών περιοχών της ΕΕ και το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των θεμάτων που θα συζητηθούν στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Πράσινης Εβδομάδας στο Βερολίνο.

Το νερό στο επίκεντρο της Πράσινης Εβδομάδας Βερολίνου

2
0
Μία εκ των σημαντικότερων, η εκδήλωση με τίτλο: «Διακήρυξη του Κορκ 2,0 - από τον προβληματισμό στη δράση» που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου. Στην εκδήλωση που αποτελεί συνέχεια της Διάσκεψης στο Κόρκ, όπου τα ενδιαφερόμενα μέρη του αγροτικού τομέα ανέπτυξαν ένα πλάνο 10 σημείων, θα αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα σημεία να εφαρμοστούν στην Πράξη. Των συζητήσεων θα ηγηθεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν.

Επιπλέον, ο κ. Χόγκαν θα επισκεφθεί το stand της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Από την Φάρμα στο πιρούνι», που θα παρουσιάζει τη συμβολή της ΕΕ στην παροχή ασφαλούς, βιώσιμης και ποιοτικής τροφής στου πολίτες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης,  Φιλ Χόγκαν, δήλωσε

«Οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου θα σκιαγραφήσουν τους τρόπους που θα μετατρέψουν τις δεσμεύσεις του Κορκ 2,0 σε πράξη. Είναι μία μοναδική ευκαιρία για το σύνολο των αγροτικών παραγόντων να κάνει τα επόμενα βήματα για την επίτευξη των κοινών πολιτικών και νομοθετικών στόχων».

«Στην κορυφή της ατζέντας θα βρεθεί η διαχείριση των πολύτιμων υδάτινων πόρων»

«Η ΚΑΠ, σε συμφωνία με τις πολιτικές της ΕΕ, λειτουργεί για να ορίσει πως μπορούμε να διατηρήσουμε ασφαλή και βιώσιμα τα αποθέματα νερού της Ευρώπης».

«Πιστεύω ότι μεγάλης κλίμακας διοργανώσεις, όπως η Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου, είναι ιδανικές ευκαιρίες για να συγκεντρωθούν όλοι οι παράγοντες του αγροτικού τομέα και να συζητήσουν επί των κοινών προτεραιοτήτων. Επιπλέον, εξυπηρετεί μία ακόμη σημαντική λειτουργία: την προσέγγιση των πολιτών μας».

«Επίσης,  παρέχεται  στους νομοθέτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη μία θαυμάσια ευκαιρία να περιγράψουν τη δουλειά, που κάνουν, καθώς και να εξηγήσουν το πώς αυτή η δουλειά ωφελεί τους πολίτες. Ενθαρρύνω τον καθένα να επισκεφθεί το stand της ΕΕ, όπου υπάρχουν πολλές ιστορίες για να μοιραστούμε», πρόσθεσε ο κ. Χόγκαν

Εξίσου σημαντικό είναι το 9ο Παγκόσμιο Φόρουμ Τροφίμων και Γεωργίας 2017, που επίσης πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της έκθεσης και συγκεκριμένα από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου. Το κεντρικό του αντικείμενο είναι «Γεωργία και Νερό – το κλειδί για τη σίτιση του κόσμου». Περισσότεροι από 70 υπουργοί και υφυπουργοί γεωργίας και σημαντικοί παράγοντες του πρωτογενούς τομέα και της βιομηχανίας τροφίμων, πρόκειται να συζητήσουν μερικά από τα πιο καυτά θέματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Τέλος, σημαντικά αναμένεται να είναι τα αποτελέσματα της συνόδου των υπουργών γεωργίας των G20, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου στο Βερολίνο. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο η Γερμανία θα φιλοξενήσει την σύνοδο των G20,  στην οποία θα συμμετέχουν οι ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων των 20 κορυφαίων εθνών για να ορίσουν ποικίλα χρηματοπιστωτικά και οικονομικά ζητήματα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία