BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Ανάκληση της απόφασης για την Ελιά Καλαμάτας ζητά το Επιμελητήριο Λακωνίας

Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απευθύνει η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Βασιλική Δερτιλή, με την οποία θίγει το μείζον ζήτημα που ανέκυψε με την ανάκληση της απόφασης για τις ελιές Καλαμάτας.

Συνεχίζονται οι κλοπές ελαιολάδου με νέο κρούσμα στη Μεσσαρά

0
0

Όπως υπενθυμίζει στο έγγραφό της η πρόεδρος, με πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης εντάχθηκε στον εθνικό κατάλογο της ελιάς Καλαμών και το συνώνυμο Καλαμάτα. Δόθηκε έτσι λύση σε προβλήματα μείζονος σημασίας για τις εξαγωγές της ελιάς, ενός προϊόντος που αποτελεί το πρώτο εξαγωγικό αγροτικό προϊόν της χώρας μας, στήριγμα της οικονομίας της και μέσο επιβίωσης χιλιάδων ελληνικών οικογενειών.

Για άγνωστους λόγους, ωστόσο, λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευσή της, η ανωτέρω απόφαση ανακλήθηκε, δημιουργώντας εμπόδια στην προώθηση της ποιοτικής ελληνικής ελιάς και ευνοώντας άλλες χώρες που εξάγουν ελιές αμφιβόλου ποιότητας με την ονομασία Kalamata olives.

Στηρίζοντας τους αγρότες και τους εμπόρους-εξαγωγείς της ελιάς του νομού μας και όλης της χώρας, το Επιμελητήριο Λακωνίας δηλώνει προς τον κ. Αποστόλου τη συμφωνία του με το σχετικό έγγραφο που απέστειλαν στο υπουργείο εξαγωγικές επιχειρήσεις του νομού. Επίσης η κ. Δερτιλή ζητεί ενημέρωση για το θέμα, ευελπιστώντας στην άμεση επίλυσή του προς όφελος της εθνικής οικονομίας, των παραγωγών και εμπόρων του τόπου μας.

Η σχετική επιστολή κοινοποιήθηκε ακόμη στους τοπικούς βουλευτές, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία