BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Μονόδρομος οι εξαγωγές οίνου σε Ευρώπη και Β. Αμερική για την ΕΝΟΑΠ

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η προσέγγιση των νέων σε ηλικία καταναλωτών είναι οι δύο βασικές επιδιώξεις του στρατηγικού σχεδίου που υλοποιεί η ΕΝΟΑΠ, η μεγαλύτερη περιφερειακή ένωση οινοποιών της χώρας, και παρουσίασε στους δημοσιογράφους που παρευρέθησαν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση της Ένωσης στο Wine Bar Paleo στον Πειραιά. Μέρος του σχεδίου αυτού είναι φυσικά το Peloponnese Wine Festival, το οποίο παρουσιάστηκε αναλυτικά στο πλαίσιο της εκδήλωσης και δίνει ραντεβού με το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες στις 19 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Μονόδρομος οι εξαγωγές οίνου σε Ευρώπη και Β. Αμερική για την ΕΝΟΑΠ

0
0
Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ΕΝΟΑΠ εξ αφορμής του φεστιβάλ, ο οινοποιός και επικεφαλής του ΔΣ της ένωσης, κ. Γιάννης Τσέλεπος, έδωσε μία πλήρη εικόνα των δράσεων που έχει αναλάβει η ΕΝΟΑΠ, τονίζοντας ότι ο στόχος των εξαγωγών είναι μονόδρομός, εφόσον η ελληνική αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει τον όγκο της ελληνικής παραγωγής.



Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσέλεπος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πρότζεκτ, ένα στις ΗΠΑ και ένα στον Καναδά. Ιδιαίτερα, στον Καναδά η συνεργασία τους με μεγάλο γραφείο δημοσίων σχέσεων της χώρας έχει αποδώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα, με την αύξηση των πωλήσεων πελοποννησιακών οίνων να αγγίζει το 350% στο Μόντρεαλ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθσε ο κ. Τσέλεπος.

Μία ακόμη ιδέα που υλοποιεί η ένωση είναι οι πρεσβευτές του Πελοποννησιακού Οίνου στο Βέλγιο, τις ΗΠΑ, και αλλού. Προ ημερών, μάλιστα, διοργανώθηκε ένα διήμερο πελοποννησιακού οίνου στις Βρυξέλλες από την εκεί πρέσβειρα που έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από  80 συμμετέχοντες  να γνωρίσουν τα κρασιά της ΕΝΟΑΠ.

Στο πλαίσιο της προσέγγισης της ευρωπαϊκής αγοράς, η ΕΝΟΑΠ οργάνωσε επίσης  τη συμμετοχή της στην Έκθεση Οίνου Και Ποτών  PROWEIN σε έναν χώρο 180 τμ και με τη συμμετοχή 34 οινοποιείων.



Η ΕΝΟΑΠ πρωτοπορεί στον τομέα του σχεδιασμού, τόνισε ο κ. Τσέλεπος,  και είναι σε θέση να υλοποιεί οποιαδήποτε δράση. Βασικό πλεονέκτημά της είναι η συσπείρωση των παραγωγών και η αγαστή τους συνεργασία κάτω από ένα κοινό σχέδιο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ήδη εκπροσωπεί το 50% των παραγωγών της Πελοποννήσου ενώ όλο και περισσότεροι παραγωγοί εκφράσουν την επιθυμία να ενταχθούν στους κόλπους της.

Πιο ειδικά τώρα για το φεστιβάλ της 19ης Φεβρουαρίου μίλησε η Μαριάννα Μακρύγιαννη από το WineTuned, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση. Οι φρέσκες ιδέες είναι το βασικό χαρακτηριστικό του πρωτοπόρου θεσμού που ανανεώθηκε. Κάτω από την ομπρέλα του φεστιβάλ θα μπουν όλες οι εκδηλώσεις της Ένωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, γι’ αυτό άλλωστε επιλέχθηκε το διεθνές όνομα Peloponnese Wine Festival.

Η συμμετοχή των παραγωγών είναι υψηλότερη από ποτέ, με 47 μέλη οινοποιεία από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου αλλά και την Κεφαλλονιά και περισσότερα από 300 μοναδικά κρασιά ανάμεσα τους Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτης, Βερτζαμί, Αυγουστιάτης αλλά και Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Gewurtzraminer, που θα αναδείξουν την αυθεντικότητα, την ποικιλία και τη μοναδικότητα των κρασιών της Πελοποννήσου.

Όπως ανέφερε η κ. Μακρύγιαννη, θα πραγματοποιηθούν τρία διαφορετικά σεμινάρια και παράλληλες εκδηλώσεις, όπου τα κρασιά της Πελοποννήσου θα συνδυαστούν με τοπικά προϊόντα, και συγκεκιμένα τα τυριά παζιωτάκη, τα αλλαντικά Δαγρέ και οι σοκολάτες του Le Votre Piree. Θα ακολουθήσουν μικρά τεστ με θεωρητικές ερωτήσεις και τυφλή γευστική δοκιμή. Οι οινόφιλοι που θα θελήσουν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους σε αυτά τα τεστ και θα πιάσουν το 100% των απαντήσεων θα μπουν σε κλήρωση για 2 μοναδικά οινοτουριστικά ταξίδια στην Πελοπόννησο και 3 φιάλες magnus

Σε ότι αφορά τα σεμινάρια, στην «παλαιωμένη Πελοπόννησο», με εισηγητή τον Γρηγόρη Μιχαήλο Dip WSET θα δοκιμαστούν ερυθρά κρασιά με ηλικία από 10 έως 20 χρόνια, με σκοπό να αναδειχτεί το εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η εξερεύνηση των «άγνωστων ποικιλιών της Πελοποννήσου
με οδηγό τον οινολόγο Σοφοκλή Πετρόπουλο, ο οποίος θα μας μυήσει στη δυναμική τους και θα ενισχύσει την άποψη ότι η αναβίωση των συγκεκριμένων ποικιλιών  προσθέτει σημαντικά  στη ποικιλομορφία και διαφοροποίηση του ελληνικού αμπελώνα συνολικά. Το τρίπτυχο των σεμιναρίων ολοκληρώνεται με τις διεθνείς ποικιλίες που ευδοκιμούν στην περιοχή της Πελοποννήσου. Ο Γρηγόρης Κόντος Dip WSET θα μιλήσει λοιπόν για τις ‘διεθνείς ποικιλίες στον Πελοποννησιακό αμπελώνα’ και τη σπουδαιότητα τους, με ταυτόχρονη  δοκιμή εξαιρετικών και αντιπροσωπευτικών κρασιών. Στα masterclasses-σεμινάρια οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους μέσα από το site της εκδήλωσης http://www.peloponnesewinefestival.com/paralliles_ekdiloseis)

Το Peloponnese Wine Festival θα ανοίξει τις πόρτες του στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα κλείσουν στις 20:00

Η είσοδος είναι 5 € για το οινόφιλο κοινό και ελεύθερη για τους επαγγελματίες με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και τον οδηγό της WinePlus για τους Δρόμους των κρασιών της Πελοποννήσου.

Μπορείτε να βρείτε τους παραγωγούς που συμμετέχουν αλλά και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του Peloponnese Wine Festival στο www.peloponnesewinefestival.com.

Η σελίδα του Peloponnese Wine Festival στο Facebook είναι: https://www.facebook.com/Peloponnese-Wine-Festival-126824354474451/.
Το hashtag (#) της εκδήλωσης είναι #peloponnesewinefest

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα
info@peloponnesewinefestival.co

mariannamakrigianni@yahoo.g
αλλά και στο τηλέφωνο 6944411734 (Μαριάννα Μακρύγιαννη)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία