Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, με θέμα «Ελαιόλαδο: Επενδύοντας στην Ποιότητα”, παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στον τομέα του ελαιολάδου στη διεθνή αγορά, από τον Πρόεδρο της Λέσχης Ευάγγελο Διβάρη, οι μύθοι και η πραγματικότητα που συνοδεύει τα βραβεία από το Μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης και διακεκριμένο γευσιγνώστη Βασίλη Καμβύση, οι παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου και οδηγούν στην κατάκτηση ενός βραβείου αλλά και το ισχυρό πλεονέκτημα που αποκτούν τα βραβευμένα ελαιόλαδα, από το Μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Γιώργο Οικονόμου, καθώς και τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού από το Μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης και πιστοποιημένη γευσιγνώστρια Έφη Χριστοπούλου.
Οι εταιρίες, τα ελαιόλαδα των οποίων διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό είναι οι εξής:
Α) Ισχυρή Ένταση Φρουτώδους
ΕΤΑΙΡΕΙΑ |
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ |
ΒΡΑΒΕΙΟ |
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ |
ΟΛΒΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ |
ΧΡΥΣΟ |
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ |
STALOS |
ΧΡΥΣΟ |
ΕΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ |
ΔΩΡΙΚΟ |
ΑΣΗΜΕΝΙΟ |
ΣΠΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ ΟΕ |
OLIORAMA EXCLUSIVE ΠΓΕ ΟΛΥΜΠΙΑ |
ΑΣΗΜΕΝΙΟ |
ΑΦΟΙ ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗ ΙΚΕ |
ELLINDOR |
ΧΑΛΚΙΝΟ |
ΥΙΟΙ ΝΙΚ. ΠΡΙΦΤΗ ΟΕ |
VERUS HPM MARONIA |
ΧΑΛΚΙΝΟ |
ΥΙΟΙ ΝΙΚ. ΠΡΙΦΤΗ ΟΕ |
VERUS HPM KLONARA |
ΧΑΛΚΙΝΟ |
Β) Μεσαία Ένταση Φρουτώδους
ΕΤΑΙΡΕΙΑ |
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ |
ΒΡΑΒΕΙΟ |
EVGE HELLENIC FOOD COMPANY |
EVGE |
ΧΡΥΣΟ |
ΜΑΡΟΥΛΑΚΟΣ Δ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ |
MALVA |
ΑΣΗΜΕΝΙΟ |
ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ |
ΦΙΛΑΙΟΣ ΠΓΕ ΛΑΚΩΝΙΑ |
ΧΑΛΚΙΝΟ |
TERRA CRETA ABEE |
TERRA CRETA |
ΧΑΛΚΙΝΟ |
ΒΙΟΚΑΛΛIΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΕ |
TOPLOU SITIA PDO BIO |
ΕΠΑΙΝΟΣ |
ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΑΕ |
PHILOSOPHY OF ELEA ORGANIC EVOO |
ΕΠΑΙΝΟΣ |
Π.Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ |
7 ASTERON |
ΕΠΑΙΝΟΣ |
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΛΙΩΤΗΣ |
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΟΛΙΩΤΗ |
ΕΠΑΙΝΟΣ |
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΛΙΓΛΗΣ |
EOS (ΗΩ) |
ΕΠΑΙΝΟΣ |
Τα σεμινάρια “Εισαγωγή στη γευσιγνωσία”, με εισηγητή τον κο Βασίλη Καμβύση, παρακολούθησαν τυποποιητές και έμποροι ελαιολάδου, δημοσιογράφοι, foodblogers και ελαιοπαραγωγοί. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν μεγάλο με αποτέλεσμα τα ωριαία σεμινάρια να διαρκούν 2 ώρες.