Σ’ αυτόν θα συμμετάσχουν δωρεάν 170 σπουδαστές των ΙΕΚ της χώρας, με την εποπτεία των εκπαιδευτών τους, διακεκριμένων Chef. Την εκδήλωση θα τιμήσει για δεύτερη φορά ο ιστορικός και μακροβιότερος Chef της Προεδρίας της Δημοκρατίας Αθανάσιος Σκούρας ως βασικός κριτής του διαγωνισμού
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν συναντήσεις διευθυντών ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων σίτισης με τους βραβευθέντες, καθώς και με τους εκπαιδευτές τους. Θα δοθεί η δυνατότητα καρποφόρου διαλόγου με όλους τους συμμετέχοντες για επαγγελματικές ευκαιρίες εξέλιξης και σταδιοδρομίας, με μια δυναμική για επαγγελματική συνεργασία-απασχόληση
Τα νέα ταλέντα που θα αναδειχθούν μέσα από το διαγωνισμό, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορούν να αξιοποιηθούν από επιχειρήσεις
Την Κυριακή 9/4 και ώρες 11:00-13:00, τρία μετάλλια αναμένουν πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, που θα διαγωνισθούν με παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα, παρουσία επιτροπής Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος»
Διαφορετική νότα θα αποτελέσει ο παράλληλος διαγωνισμός για μαθητές δημοτικού την Κυριακή ώρα 17:00-18:1
Επιπλέον, θα δοθεί η ευκαιρία στους παριστάμενους να γνωρίσουν τις εξαιρετικές γεύσεις που αναδεικνύονται από τοπικά προϊόντα της Σερραϊκής γης, είτε μαγειρεμένα με τον επαγγελματισμό των σπουδαστών, είτε ως καταναλωτικά είδη που θα εκτίθενται στο χώρο
Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι ως εξής: 
Σάββατο 8 Απριλίου 2017
Κυριακή 9 Απριλίου 2017
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν συναντήσεις διευθυντών ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων σίτισης με τους βραβευθέντες, καθώς και με τους εκπαιδευτές τους. Θα δοθεί η δυνατότητα καρποφόρου διαλόγου με όλους τους συμμετέχοντες για επαγγελματικές ευκαιρίες εξέλιξης και σταδιοδρομίας, με μια δυναμική για επαγγελματική συνεργασία-απασχόληση
Τα νέα ταλέντα που θα αναδειχθούν μέσα από το διαγωνισμό, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορούν να αξιοποιηθούν από επιχειρήσεις
Την Κυριακή 9/4 και ώρες 11:00-13:00, τρία μετάλλια αναμένουν πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, που θα διαγωνισθούν με παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα, παρουσία επιτροπής Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος»
Διαφορετική νότα θα αποτελέσει ο παράλληλος διαγωνισμός για μαθητές δημοτικού την Κυριακή ώρα 17:00-18:1
Επιπλέον, θα δοθεί η ευκαιρία στους παριστάμενους να γνωρίσουν τις εξαιρετικές γεύσεις που αναδεικνύονται από τοπικά προϊόντα της Σερραϊκής γης, είτε μαγειρεμένα με τον επαγγελματισμό των σπουδαστών, είτε ως καταναλωτικά είδη που θα εκτίθενται στο χώρο
Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι ως εξής: 
Σάββατο 8 Απριλίου 2017
- Τα Ινστιτούτα Αρχιμαγείρων chef σε δράση (διαγωνισμός μαγειρικής σπουδαστών/τριών και πρόσφατα αποφοίτων ΙΕΚ) 09:00-19:00. Κριτική επιτροπή: Αθανάσιος Σκούρας, Παναγιώτης Ζάγκας, Γεώργιος Νιώτης. Βραβεύσεις και απονομές ώρα 19:00
- Επιχειρηματικές συναντήσεις καριέρας, hotel managers και food managers με τους συμμετέχοντες 10:00-19:00
- Show Kitchen. Εκπληκτικά εδέσματα σε ζωντανή παρουσίαση από ΣΕΦ και σπουδαστές 11:00-14:00
- Παρουσίαση προϊόντων του νεοσύστατου τμήματος Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας του ΙΕΚ Σερρών 12:00-14:00
- Έκθεση τοπικών προϊόντων 09:00-19:00
Κυριακή 9 Απριλίου 2017
- Τα Ινστιτούτα Αρχιμαγείρων chef σε δράση (διαγωνισμός μαγειρικής σπουδαστών/τριών και πρόσφατα αποφοίτων ΙΕΚ) 09:00-19:00. Κριτική επιτροπή: Αθανάσιος Σκούρας, Παναγιώτης Ζάγκας, Γεώργιος Νιώτης. Βραβεύσεις και απονομές ώρα 19:00
- Επιχειρηματικές συναντήσεις καριέρας, hotel managers και food managers με τους συμμετέχοντες 10:00-19:00
- Παρουσίαση καλλιτεχνικής δημιουργίας από μέλη του Chef Club Μακεδονίας Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος» 9:00-11:00
- Ερευνητική γαστρονομία (διάλεξη για τις νέες τάσεις στην υψηλή τέχνη της μαγειρικής και εστιατορικής σε επαγγελματίες εστίασης) 11:00-12:00
- Διαγωνισμός συλλόγων σε Σερραϊκές παραδοσιακές νηστίσιμες δημιουργίες 11:00-13:00. Βράβευση από κριτές του Chef Club Μακεδονίας Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος»
- Παράλληλος διαγωνισμός μαγειρικής για μαθητές δημοτικού – Chef Junior 17:00-18:15
- Έκθεση τοπικών προϊόντων 09:00-19:00