BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Απόφαση απόπλου περιμένουν τα κρητικά κηπευτικά

Στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν μεταβεί αγρότες από τη Μεσαρά και την Ιεράπετρα, μαζί με νταλίκες έμφορτες με πρώιμα κηπευτικά μετά τις διαβεβαιώσεις που είχαν - όπως οι ίδιοι λένε- ότι θα έφευγε το βράδυ της Πέμπτης πλοίο, προκειμένου τα προϊόντα τους να προωθηθούν στις αγορές.

Απόφαση απόπλου περιμένουν τα κρητικά κηπευτικά

1
0

Σύμφωνα ωστόσο με επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε από τις Μινωικές λίγο πριν τις 11 το βράδυ, το καράβι δε θα απέπλεε.  

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι νεότερη ενημέρωση για το πότε θα φύγουν οι αγρότες με τα ευπαθή προϊόντα τους, αλλά και οι ταξιδιώτες θα δοθεί στις 10 το πρωί, όταν θα συνεδριάσει η ΠΝΟ για να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι με την απεργία.

Οι αγρότες από τη Μεσαρά και την Ιεράπετρα, όπως υποστηρίζουν, τα προϊόντα τους θα καταστραφούν αν δεν διακινηθούν και επιμένουν στη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, για τη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Δεν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι αγρότες της Κρήτης σε βάρος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην υπόθεση που εκδικάστηκε  το πρωί στα δικαστήριο του Ηρακλείου.

Το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο, από τη στιγμή που στο Ηράκλειο δεν μπορούσε να παραστεί αντίδικος από την πλευρά της ΠΝΟ κι έτσι τα μέτρα θα εκδικαστούν το πρωί της Παρασκευής στο αντίστοιχο δικαστήριο του Πειραιά, πόλη στην οποία εδρεύει η ΠΝΟ.


Η συνεδρίαση της ΠΝΟ

Σε νέα συνεδρίαση το πρωί της Παρασκευής 19 Μαΐου αναμένεται να αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας, μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων δόθηκαν από πλευράς πολιτικής ηγεσίας γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, το εργασιακό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις οποίες θα εξετάσει σε νέα αυριανή συνεδρίασή της η ΠΝΟ.

Η νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης και λήγει αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα, έχει προκαλέσει προβλήματα στις μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές, ενώ η ένωση των ακτοπλόων, με ανακοίνωσή της, έχει ζητήσει από την ΠΝΟ την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς, όπως αναφέρει, «βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου και εκατομμύρια συμπολίτες μας προσδοκούν να κερδίσουν "τα προς τα ζην" στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα».

Τα κεντρικά αιτήματα της απεργίας είναι το κοινωνικοασφαλιστικό-το εργασιακό, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο στη Βουλή.

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία