BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Αναστέλλεται η απεργία των γεωτεχνικών από 2 Αυγούστου

Αναστέλλεται από 2 Αυγούστου η απεργία-αποχή των γεωτεχνικών τα απογεύματα, Σαββατοκύριακα και αργίες, μετά την ικανοποίηση του αιτήματός τους για κάλυψη των δαπανών τους για τα έτη 2015 και 2016, με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

1
0

Μάλιστα, με ανακοίνωσή της οι γεωτεχνικοί του δημοσίου (ΠΟΓΕΔΥ) δηλώνουν ικανοποιημένοι με την εξέλιξη, που ήρθε σαν αποτέλεσμα της απεργιακής κινητοποίησης της Ομοσπονδίας.  

Η τροπολογία στο νομοσχέδιο έχει ως εξής:

Άρθρο 65

Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

1.α) Δαπάνες για ελέγχους των Περιφερειών, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 3460/2006 (Α΄ 105), όπως ισχύει, οι οποίες προέκυψαν κατά τα οικονομικά έτη 2015 και 2016, μεταφέρονται εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον προϋπολογισμό των Περιφερειών, όπου και εκκαθαρίζονται κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης.

β) Δαπάνες για ελέγχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 3460/2006 (Α΄ 105), όπως ισχύει, οι οποίες προέκυψαν κατά το οικονομικό έτος 2016, εκκαθαρίζονται σε βάρος των πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης.

 

Η ανακοίνωση τη ΠΟΓΕΔΥ αναφέρει τα εξής:

«Με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε  την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή, δόθηκε λύση σε εκκρεμή οικονομικά ζητήματα των γεωτεχνικών.

Συγκεκριμένα διευθετήθηκε:

Το θέμα της καταβολής των δαπανών ελέγχων ετών 2015 και 2016 (πρόσθετα τέλη) για τους Συναδέλφους του Υπ.Α.Α.Τ. και των Περιφερειών οι οποίες θα εκκαθαριστούν κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης.

Η συγκεκριμένη διάταξη ήρθε και σαν αποτέλεσμα της απεργιακής κινητοποίησης της Ομοσπονδίας και έδωσε λύση σε έναν συνεχή αγώνα με την πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ.

Ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί να καταφύγουμε πάλι σε κινητοποιήσεις για τα αυτονόητα.

Από σήμερα 2/8/2017 αναστέλλεται η απεργία-αποχή των γεωτεχνικών τα απογεύματα, Σαββατοκύριακα και αργίες».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία