BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Όργιο ελληνοποιήσεων και αδήλωτων σφαγών κατήγγειλε ο Τσαπραΐλης

Για έλλειψη αξιοπιστίας των στοιχείων του «Άρτεμις» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών Αχιλλέας Τσαπραΐλης, στη συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τις αποπληρωμές των νωπών προϊόντων.

6
0

Ο Αχιλλέας Τσαπραΐλης, μολονότι θεωρεί ότι το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αν οι προβλέψεις του νόμου θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικές.

Ο ίδιος τόνισε «στη χώρα μας κανένας δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των εκτρεφόμενων παραγωγικών ζώων» και εξ αυτού του λόγου δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για ελληνοποιήσεις.

«Το 2016 κατά δήλωση υπήρχαν 751.000 βοοειδή στη χώρα από τα οποία μόνο 89.000 πήγαν στα σφαγεία ενώ θα έπρεπε να πάνε γύρω στις 370.000. Αυτό απλά σημαίνει ότι πρόκειται για όργιο όχι μόνο ελληνοποιήσεων, αλλά εντελώς αδήλωτων σφαγών, και εισαγωγών που καταλήγουν στον καταναλωτή ως ελληνικά προϊόντα. Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν να αλλάξει άμεσα ο τρόπος σήμανσης των παραγωγικών ζώων με μη αφαιρούμενα μέσα».

Παράλληλα, ο κ. Τσαπραΐλης έκανε λόγο για τις άδειες διακίνησης των ζώων, οι οποίες είναι χειρόγραφες, και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ετεροχρονισμένες. «Φτάνουν στα σφαγεία οι άδειες αφού το κρέας έχει ήδη καταναλωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία