BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Στη Βουλή χωρίς ουσιαστικές αλλαγές το ν/σ για τα νωπά

Χωρίς αλλαγές επί της ουσίας κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη «διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».

Στη Βουλή χωρίς ουσιαστικές αλλαγές το ν/σ για τα νωπά

1
0

Οι όποιες αλλαγές, επί των αιτημάτων που διατύπωσαν οι παραγωγικοί φορείς, φαίνεται να μετατίθενται για την τελευταία στιγμή, με την γνωστή διαδικασία των τροπολογιών.

Βρείτε εδώ ολόκληρο το Νομοσχέδιο για τα νωπά προς κατάθεση στη Βουλή.pdf

Xωρίς αλλαγές επί της ουσίας κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη «διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».

Επί του παρόντος, δεν περιελήφθησαν τα αιτήματα των αγελαδοτρόφων (Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδος, Ένωση Φυλής Holstein Ελλάδος) για ένταξη και των αλυσίδων λιανικής πώλησης για την αποπληρωμή των παραγωγών μάξιμουμ σε 60 ημέρες, όπως και η προσθήκη στο παράρτημα που αφορά την αποπληρωμή στο νωπό γάλα και των μεταποιημένων γαλακτοκομικών. Επίσης, εκτός έμειναν και οι παρατηρήσεις τους στα όσα ορίζονται στο άρθρο για τις εμπορικές συναλλαγές.

Κατά τα λοιπά, προστέθηκε το  Άρθρο 18 που αφορά μεταβατικές τοποθετήσεις προϊσταμένων στις νέες οργανωτικές δομές και το άρθρο 19 που αφορά στην καταβολή στον  Ο.Α.Σ.Θ. της χρηματικής διαφοράς επί του κομίστρου, που προκύπτει μεταξύ του συντελεστή Φ.Π.Α όπως ίσχυε κατά το χρόνο εκδόσεως της υπ' αριθμ. A οικ. 45788/3552/5.8.2014 (Β’ 2283) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία καθορίστηκε το κόμιστρο, και του συντελεστή Φ.Π.Α. όπως διαμορφώθηκε και ισχύει από 20.7.2015 και έπειτα.

H Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου συνήλθε σε τέσσερις συνεδριάσεις, στις 20 και 26 Σεπτεμβρίου και στις 3 Οκτωβρίου 2017, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».

H Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη τις αγορεύσεις των Εισηγητών, των Ειδικών Αγορητών, καθώς και των μελών της, προτείνει την αποδοχή, κατά πλειοψηφία, του ως άνω σχεδίου νόμου, κατ’ αρχήν, κατ’ άρθρο και στο σύνολό του και εισηγείται την ψήφισή του από τη Βουλή, όπως διαμορφώθηκε από την Επιτροπή και τους παριστάμενους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον παριστάμενο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία