BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Πάνω από 1.000 ετικέτες στο φετινό Χάρτη των Γεύσεων

Φρέσκα κρασιά της εσοδείας του 2017, νέες ετικέτες μέσα σε ιδιαίτερες συσκευασίες που έκαναν το πρώτο τους crash test με το οινόφιλο κοινό, αλλά και καταξιωμένα κρασιά που διάγουν ήδη ικανοποιητική εμπορική καριέρα εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων, διαμόρφωσαν τον «καμβά» της φετινής 15ης εκδήλωσης «Ο Χάρτης των Γεύσεων» στη Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 1.000 ετικέτες στο φετινό Χάρτη των Γεύσεων

4
0

Περισσότερα από 115 οινοποιεία από όλη την ελληνική επικράτεια μαζί με μια μικρή αντιπροσωπεία από την Κύπρο, παρουσίασαν, το διήμερο 2 - 3 Δεκεμβρίου, στους φίλους του κρασιού από τη Θεσσαλονίκη που κατέκλυσαν το χώρο του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου, αλλά και σε επιχειρηματίες του κλάδου ΗORECA από Ελλάδα και εξωτερικό, όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και οι βαλκανικές χώρες, πάνω από 1.000 ετικέτες οίνων και αποσταγμάτων, μονοποικιλιακών και blend, αντιπροσωπευτικών του πλούσιου και ιδιαίτερου ελληνικού αμπελώνα.

Σύμφωνα με τη χημικό και οινολόγο Μαρία Νέτσικα, τη δημιουργό του φορέα Wine Plus που οργανώνει το «Χάρτη των Γεύσεων», η φετινή 15η διοργάνωση, πλαισιωμένη από 24 ειδικές παράλληλες εκδηλώσεις, που αφορούσαν γευστικές δοκιμές, επιδείξεις μαγειρικής που συνδύαζαν τη χρήση οίνου, αλλά και ενημερωτικά σεμινάρια για τις ποικιλίες και πώς το μικροκλίμα επηρεάζει το κρασί, ήταν ζωντανή απόδειξη της ανοδικής πορείας που διαγράφει η ελληνική οινοποιΐα, αλλά και των πολλών και εξαιρετικών δειγμάτων δουλειάς που έχουν να επιδείξουν μεγάλα και μικρά οινοποιεία, παλαιότεροι και πιο νέοι παραγωγοί.

Όσον αφορά στην επιλογή της διοργανώτριας αρχής να αλλάξει φέτος το χώρο διεξαγωγής του Χάρτη των Γεύσεων και από την αποθήκη του λιμανιού να μεταφερθεί στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, η κ. Νέτσικα τόνισε πως ήρθε να υπηρετήσει έναν διττό σκοπό. Αφενός να μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κλάδου, που μεγαλώνει, διευρύνεται, εμπλουτίζεται, εξελίσσεται και ζητάει να έρθει πλησιέστερα στο κοινό και σε νέες εμπορικές διεξόδους για πωλήσεις και αφετέρου να δώσει έναν αέρα ανανέωσης και φυγής προς το μέλλον. Κι αν κρίνει κανείς από τις συμμετοχές των οινοποιείων, αλλά και το μεγάλο αριθμό των οινόφιλων που επισκέφθηκαν το Χάρτη των Γεύσεων για να δοκιμάσουν τα προτεινόμενα κρασιά, η επιλογή μάλλον δικαιώνεται.

Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι μία απο τις δραστηριότητες της Wine Plus, η οποία, μαζί με το Wine Club, μία από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, συνεχίζει να προσφέρει διέξοδο στις οινικές αναζητήσεις των φίλων του κρασιού, ενημερώνει για τις εξελίξεις στον αμπελοοινικό κλάδο και πραγματοποιεί και tastings από τον διεθνή αμπελώνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία