BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Στο Μπέργκεν της Νορβηγίας θα φιλοξενηθούν τα Παγκόσμια Βραβεία Τυριού 2018

Μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του διεθνή διαγωνισμού τυριών World Cheese Awards στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα, η διοργανώτρια εταιρεία των βραβείων, Guild of Fine Food, ανακοίνωσε ότι το 2018 ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Νορβηγία για πρώτη φορά, σε συνεργασία με την HANEN, μια οργάνωση που προωθεί ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Νορβηγική ύπαιθρος.

Στο Μπέργκεν της Νορβηγίας θα φιλοξενηθούν τα Παγκόσμια Βραβεία Τυριού 2018

0
0
Το 2016 στο Σαν Σεμπαστιάν, νικητής ήταν το Kraftkar, ένα μπλε τυρί από αγελαδινό γάλα, από το νορβηγικό τυροκομείο Tingvollost, το επόμενο έτος ο διαγωνισμός θα δώσει στους παραγωγούς της χώρας μια πλατφόρμα για να παρουσιάσουν τα τρόφιμα και τα ποτά τους σε παγκόσμια σκηνή

H Νορβηγία ορίστηκε ήδη ως Δημιουργική Πόλη Γαστρονομίας της ΟΥΝΕΣΚΟ και το Μπέργκεν θα είναι έτοιμο να αναδείξει τη γαστρονομική τάξη του έθνους καθώς ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τυριού του πλανήτη έρχεται στην πόλη
Με την υποστήριξη του Υπουργού Γεωργίας και Τροφίμων της Νορβηγίας, Τζον Νταλε, και της κυβέρνησης της πόλης του Μπέργκεν, ο διαγωνισμός για το βραβείο του Παγκοσμίου Τυριού για το επόμενο έτος πρόκειται να είναι πιο επιτυχημένος από ποτέ. Περισσότερα έθνη εκπροσωπήθηκαν το 2017 από ποτέ και οι διοργανωτές αναμένουν να φτάσουν τους 3.500 συμμετοχές για πρώτη φορά.

Ο Τζον Φάραντ, διευθύνων σύμβουλος της Guild of Fine Food, διοργανωτή των Βραβείων Παγκόσμιου Τυριού, εξηγεί: «το 2016 το World Cheese Awards αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι του Σαν Σεμπαστιάν που γιορτάζεται ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μετά την επιτυχία και την τεράστια διεθνή εμβέλεια που επιτεύχθηκε από αυτό το γεγονός, έχουμε τιμή να ζητήσουμε από την υπέροχη πόλη του Μπέργκεν να φιλοξενήσει την έκδοση του 2018»
Ο Μπέρντ Μπούτσερ- Γιόχανσεν, διευθύνων σύμβουλος της HANEN, προσθέτει: «Είμαι τόσο υπερήφανος που η HANEN κατάφερε να φέρει το διαγωνισμό στη Νορβηγία. Δεδομένου ότι το Μπέργκεν κατέχει τον τίτλο ως μια από τις πόλεις της γαστρονομίας της UNESCO, ήταν μια φυσική επιλογή για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Τα Παγκόσμια Βραβεία Τυριών θα είναι μια φανταστική αρένα για την προώθηση της νορβηγικής τοπικής κουζίνας»

Ο Υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της Νορβηγίας, Τζον Τζωρτζ Νταλ, δήλωσε: «Ο διαγωνισμός είναι σημαντικός και συμβάλλει στην έμπνευση των Νορβηγικών παραγωγών τυριών καθώς και στην αναγνώριση των ποιοτικών προϊόντων τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να φιλοξενήσουμε το Βραβείο Παγκόσμιου Τυριού στο Μπέργκεν το επόμενο έτος. Με αυτό το γεγονός θα τοποθετήσουμε τη Νορβηγία στο χάρτη, τόσο ως έθνος φαγητού όσο και ως έθνος τυριών, παρέχοντας παράλληλα στους Νορβηγούς παραγωγούς τυριών μοναδική ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους»

Τα φετινά Βραβεία πραγματοποιήθηκαν στο σταθμό Tobacco Dock στο Λονδίνο την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου. Το Cornish Kern, ένα αλπικό τυρί που παρασκευάστηκε από την τυροκομική εταιρεία Lynher Dairies του Ηνωμένου Βασιλείου, στέφθηκε ως παγκόσμιο τυρί
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία