BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Κατώτατη τιμή πώλησης κρασιού καθιερώνεται στη Ρωσία

Διάταξη με την οποία καθιερώνεται κατώτατη τιμή πώλησης για το κρασί προσέθεσαν σε σχετικό νομοσχέδιο βουλευτές της ρωσικής Κρατικής Δούμας.

2
0

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Περί της ανάπτυξης της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποιίας» και η παρέμβαση των βουλευτών στοχεύει στην αντιμετώπιση φαινομένων διάθεσης κρασιών αμφίβολης ποιότητας στα ράφια των καταστημάτων, όπως αναφέρεται σχετικά.

Στα προϊόντα αμφίβολης ποιότητας συγκαταλέγονται και αρκετά «κρασιά σε σκόνη», η λιανική τιμή πώλησης των οποίων είναι της τάξης των 100 Ρουβλίων (λιγότερο από 1,5 ευρώ), έναντι 200 Ρουβλίων των φθηνότερων «αληθινών» κρασιών ( 2,9 ευρώ).

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά την πρώτη ανάγνωσή του από τη Δούμα τον περασμένο Νοέμβριο. Εφόσον ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία, η οποία απαιτεί έγκριση από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και δημοσίευση του νόμου, θα χρειαστεί η έκδοση κυβερνητικής απόφασης για τον καθορισμό της κατώτατης τιμής. Σήμερα, κατώτατη τιμή πώλησης ισχύει μόνο στην περίπτωση της βότκας και ανέρχεται στα 205 Ρούβλια για μπουκάλι μισού λίτρου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία