BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Οι Ινδοί επενδύουν σε αιγυπτιακό βαμβάκι

Οι ινδικές εταιρείες ενισχύσουν τις επενδύσεις στην Αίγυπτο για να φθάσουν τα 6 δις. δολάρια ως το 2020.

Οι Ινδοί επενδύουν σε αιγυπτιακό βαμβάκι

0
0

Σύμβαση ύψους 2,3 εκατ. δολαρίων, με την ινδική εταιρεία Bajaj Clothing, υπέγραψε η αιγυπτιακή εταιρία Cotton and Textile Industries Holding, με σκοπό την αυτοματοποίηση της διαδικασίας εκκοκκισμού των προϊόντων της, όπως δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Δημόσιων Επιχειρήσεων Ashraf el - Sharkawy.

Σύμφωνα με τους όρους του σχετικού συμβολαίου, ο εξοπλισμός αυτοματοποίησης θα παραδοθεί στο εργοστάσιο της Misr Cotton Ginning, στο Fayoum, για να τεθεί σε λειτουργία πριν από τον Αύγουστο του 2018. Η συγκεκριμένη δράση εμπίπτει στο πλαίσιο της ανάπτυξης 11 εκκοκκιστηρίων βαμβακιού στη χώρα.

«Οι ινδικές εταιρείες ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τις επενδύσεις στην Αίγυπτο για να φθάσουν τα 6 δις. δολάρια μέχρι το 2020», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Αιγύπτου-Ινδίας Khaled Abul Makarem.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ειδών ένδυσης Classic Fashion, που εδρεύει στο Νέο Δελχί, δήλωσε τον Ιούλιο ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει νέα επιχείρηση υφασμάτων στην αγορά της Αιγύπτου. Σημειώνεται ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Αιγύπτου και Ινδίας σημείωσαν άνοδο (ποσοστό +11,8%) φθάνοντας τα 1,421 δισ. δολάρια την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2017, σε σύγκριση με 1,270 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Σε ό,τι αφορά το αιγυπτιακό βαμβάκι, είναι παγκοσμίως γνωστό για την υψηλή του ποιότητα και τις μακρές ίνες του, που παράγουν ένα ελαφρύ ανθεκτικό ύφασμα με απαλή αίσθηση. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της αιγυπτιακής κυβέρνησης, οι εξαγωγές βαμβακιού της Αιγύπτου μειώθηκαν την περίοδο 2016/2017 (από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2017), σε ποσοστό 38,4%, φτάνοντας στα 86.000 qantar (1 q = 157,7 κιλά), πολύ χαμηλότερες ποσότητες σε σύγκριση με τα περίπου 140.000 qantar που εξήχθησαν την ίδια περίοδο το 2016.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία