BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Ματιά στο μέλλον φρουτολαχανικών η Fruit Logistica

Άνοιξε τις πύλες της η κορυφαία έκθεση για το παγκόσμιο εμπόριο φρούτων, η Fruit Logistica, στο Βερολίνο. Περισσότεροι από 3.100 εκθέτες από περισσότερες από 80 χώρες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις λύσεις τους για ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής.

Ματιά στο μέλλον φρουτολαχανικών η Fruit Logistica

0
0

Περισσότεροι από 75.000 είναι οι αναμενόμενοι αγοραστές και οι εμπορικοί επισκέπτες από περισσότερες από 130 χώρες, που θα επωφεληθούν από το πλήρες φάσμα των εκθετών. Η νέα αίθουσα 26 θα χρησιμοποιηθεί, για να παρουσιάσει μια εκτεταμένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών στον αναδυόμενο τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας με φρέσκα τρόφιμα.


Ο Wilfried Wollbold, Global Brand Manager της Fruit Logistica δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου: «Εκτός από το τρίπτυχο της έμπνευσης, της κορυφαίας πληροφόρησης και των νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, η Fruit Logistica δίνει στον κλάδο μια ματιά στο μέλλον. Πώς θα αναπτυχθεί το εμπόριο φρούτων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα; Θα προσφέρουμε στους εμπορικούς μας επισκέπτες και στους εκθέτες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα στο Εγχειρίδιο Ευρωπαϊκών Στατιστικών, στη νέα Έκθεση για τις Τάσεις στα Φρούτα και Λαχανικά και σε ένα εκτεταμένο συνοδευτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στον εκθεσιακό χώρο».

 

Οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές με μια ματιά

Το εγχειρίδιο για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές, το οποίο θα δημοσιευθεί για πρώτη φορά φέτος, παρέχει μια συνολική εικόνα των κυριότερων ευρωπαϊκών χωρών εμπορίας φρούτων. Μαζί με τις εξαίρετες εκθέσεις για τις ποσότητες παραγωγής και τις πληροφορίες για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, το ευρωπαϊκό στατιστικό εγχειρίδιο εισάγει επίσης τις ιδιαιτερότητες και τις τάσεις κάθε αγοράς.


Η Ευρώπη μπορεί να μην είναι η πιο δυναμική αγορά για φρέσκα προϊόντα, αλλά σίγουρα θα παραμείνει η πιο σημαντική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό των εξαγωγών φρούτων που εισέρχονται στην Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 45% και 70%. Εξάλλου, η Ευρώπη είναι ένας μεγάλος παραγωγός νωπών οπωροκηπευτικών, με το 12% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής. Για πολλά προϊόντα, όπως τα μήλα ή τα κρεμμύδια, η Ευρώπη πέρασε από το να είναι καθαρός εισαγωγέας σε καθαρό εξαγωγέα τα τελευταία χρόνια.

 

Νέα έκθεση τάσεων για την «Ανακατάταξη στα Δίκτυα Διανομής»

Η νέα έκθεση για την εξέλιξη των διεθνών τάσεων στον κλάδο, εξετάζει τις μελλοντικές προοπτικές τις οποίες μπορεί και πρέπει να αναμένει η βιομηχανία εμπορίας φρούτων. Ενώ η Έκθεση Τάσεων του 2017 αφιερώθηκε στο «εμπόριο φρούτων το 2025», η φετινή Έκθεση Τάσεων εξετάζει το θέμα «Ανακατάταξη στα Δίκτυα Διανομής», εστιάζοντας σε ένα στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας: Το εμπόριο.


Η αγορά για τα νωπά οπωροκηπευτικά καθίσταται όλο και περισσότερο παγκοσμιοποιημένη και διασυνδεδεμένη. Αυτό, με τη σειρά του, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονται νωπά προϊόντα από την προέλευσή τους στον προορισμό τους. Η αλυσίδα εφοδιασμού των οπωροκηπευτικών βρίσκεται σε διαρκή ροή, καθώς διαμορφώνεται και ανασχηματίζεται από την εμφάνιση νέων αγορών και τις αλλαγές στη ζήτηση των καταναλωτών. Οι κρίκοι κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού - από τους καλλιεργητές έως τους λιανοπωλητές - επεκτείνονται και εδραιώνονται. Η εξέλιξη και βελτίωσή τους συμπίπτουν με μια αξιόλογη προσπάθεια προς μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μια τάση που υποστηρίζεται από φαινομενικά ασταμάτητη τεχνολογική πρόοδο. Η έκθεση αυτή εξετάζει λεπτομερώς τις εξελίξεις στον επιχειρηματικό κόσμο και τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσουν τις επιχειρήσεις οπωροκηπευτικών. Επικεντρώνεται σε τρεις τομείς - εφοδιαστική αλυσίδα και τεχνολογία ψυχρού εφιδιασμού, αύξηση του online λιανικού εμπορίου και υπηρεσιών εστίασης.

 

Βραβείο καινοτομίας FLIA 2018

Στις 9 Φεβρουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η απονομή του βραβείου καινοτομίας FLIA. Το FLIA αναγνωρίζει εξαιρετικά νέα προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα των οπωροκηπευτικών που δίνουν νέα ώθηση στη βιομηχανία εμπορίας φρούτων. Μια κριτική επιτροπή έχει ορίσει 10 υποψήφια projects από μεγάλο αριθμό αιτήσεων. Οι εμπορικοί επισκέπτες της Fruit Logistica θα ψηφίσουν για τα αγαπημένα τους στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Β του CityCube Berlin και ανάμεσα στις αίθουσες 20/21. Η τελετή απονομής των βραβείων θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου, στις 14:30, στις αίθουσες 20/21.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία