BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Η παγκόσμια ελίτ της βιομηχανίας αβοκάντο και μάνγκο στη Macfrut 2018

Περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στην πρώτη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για τα εξωτικά φρούτα, που θα διεξαχθεί στις 10-11 Μαΐου κατά τη διάρκεια της διεθνούς εμπορικής έκθεσης για τη βιομηχανία φρούτων και λαχανικών Macfrut 2018, στο εκθεσιακό κέντρο του Ρίμινι.

Η παγκόσμια ελίτ της βιομηχανίας αβοκάντο και μάνγκο στη Macfrut 2018

2
0

Τρεις μήνες πριν από την εκδήλωση, περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο έχουν ήδη εγγραφεί, συμπεριλαμβανομένων των κυριότερων παραγωγών χωρών (η Χιλή, το Μεξικό, η Καλιφόρνια και η Ισπανία, η πρώτη στην Ευρώπη) και οι κορυφαίοι εισαγωγείς (κυρίως οι Κάτω Χώρες).

Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον για τα εξωτικά φρούτα έχει αυξηθεί σε επίπεδο εκθέσεων, γεγονός που υπαγορεύεται από την αύξηση της κατανάλωσης εξωτικών φρούτων στην Ευρώπη με διψήφιους ρυθμούς. Όσον αφορά τα αβοκάντο, για παράδειγμα, 505.369 τόνοι καταναλώθηκαν κατά την περίοδο 2016-2017, με μέση αύξηση 26,5% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, με το Βέλγιο να κρατά τα σκήπτρα (+ 146%), και να ακολουθούν το Λουξεμβούργο (+ 113%) και η Ισπανία (+ 41%). Μέσα σε αυτό το κλίμα και η Ιταλία θα μπορούσε να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς ήδη στην περιοχή της Σικελίας, η αγορά αβοκάντο και μάνγκο έχει βρει τη θέση της, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και ευκαιρίες για ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω «σύνοδο κορυφής», οι συμμετέχοντες θα εφοδιάζονται με ένα ετήσιο βιβλίο με πλήρη στοιχεία για την παραγωγή και κατανάλωση μάνγκο και αβοκάντο, με ειδικό τμήμα αφιερωμένο στους βασικούς παράγοντες της αλυσίδας εφοδιασμού. Στην πραγματικότητα, οι κορυφαίοι επαγγελματίες της βιομηχανίας εξωτικών φρούτων θα παρακολουθήσουν το Macfrut, μεταξύ αυτών, ο Xavier Equihua - Διευθύνων Σύμβουλος της WAO (Οργανισμός Παγκόσμιας Αβοκάντο), ο Leonardo Ortega - Διευθυντής Έρευνας του Εθνικού Συμβουλίου Mango (ΗΠΑ), ο Carlos Crisosto του Πανεπιστημίου του Davis (Καλιφόρνια), ο Daniel José Bustamante Canny - Πρόεδρος του Pro Hass Περού), ο Enrique Colilles - Γενικός Διευθυντής της Trops (Ισπανία), και ο Emiliano Escobedo - Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου Hass Avocado (Καλιφόρνια).

Στο πλαίσιο του Φόρουμ, δύο στρογγυλές τράπεζες θα δώσουν ευκαιρίες συζήτησης για επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.tropicalfruitcongress.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία