BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Foodwatch κατά Amazon Fresh για τις χώρες προέλευσης

Η γερμανική εταιρεία προστασίας καταναλωτή Foodwatch εναντιώνεται και επίσημα πλέον στο διαδικτυακό κατάστημα πώλησης φρούτων και λαχανικών της Amazon και στην τακτική του να αναφέρει πολλαπλές χώρες προέλευσης σε κάθε προϊόν.

Foodwatch κατά Amazon Fresh για τις χώρες προέλευσης

1
0

   Σύμφωνα με την Foodwatch, η λογική του Amazon Fresh εναντιώνεται στον νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει το κάθε προϊόν να αναγράφει υποχρεωτικά τη χώρα παραγωγής.  Αντίθετα, το Amazon Fresh στο on line οπωροπωλείο  του δεν αναφέρει μία συγκεκριμένη χώρα σε κάθε προϊόν, αλλά συνηθίζει να δίνει δύο, πολλές φορές περισσότερες, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που ο τόπος προέλευσης δεν αναφέρεται καν!

Εκτός αυτού ζητάει από την γερμανική κυβέρνηση να παρακολουθήσει στενότερα το θέμα των διαδικτυακών οπωροπωλείων, μιας τάση που αρχίζει να γίνεται δημοφιλής στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.         

«Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου στο Amazon Fresh ένα μήλο, για παράδειγμα, μπορεί να έχει 13 πιθανές χώρες προέλευσης,  κάτι που στα κανονικά μανάβικα το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια αν είναι από την Γερμανία ή τη Νέα Ζηλανδία φερειπείν », τονίζει η Λούις Μόλινγκ υπεύθυνη έρευνας και εκστρατείας της Foodwatch. «Η πλειονότητα των καταναλωτών απαιτούν να γνωρίζουν από πού έρχεται το κάθε φρούτο ή λαχανικό. Πέρα από το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι ενοχλητικό,  αντιτίθεται επίσης και στους νόμους, καθώς ο μοναδικός που γνωρίζει την πραγματική χώρα προέλευσης του προϊόντος είναι τελικά η Amazon».  

Μέσα στο Μάρτιο η Foodwatch μέσω ενός συγκριτικού τεστ εξέτασε τα πέντε μεγαλύτερα διαδικτυακά οπωροπωλεία παγκοσμίως (Amazon Fresh, Rewe Online, Allyouneedfresh, Mytime και Bringmeister) σε θέματα ελέγχου προέλευσης και ετικέτας. Τα αποτελέσματα κρίθηκαν από ανεπαρκή έως και αμφίβολα σε τέσσερα από τα πέντε.       

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία