BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Μπορεί να είναι το κρασί που έκανε τον Καρλ Μαρξ να είναι κομμουνιστής

Μετά τις φιλοσοφικές σπουδές στο Βερολίνο, σε νεαρή ηλικία αφιέρωσε µια σειρά άρθρων στην εφηµερίδα Rheinische Zeitung στην εξαθλίωση όπου οδηγούσε τους αµπελουργούς η επιβολή υπερβολικών δασµών.

Μπορεί να είναι το κρασί που έκανε τον Καρλ Μαρξ να είναι κομμουνιστής

0
0

Ακολούθως, είναι γνωστό ότι ο Μαρξ λάµβανε συχνά πυκνά δέµατα µε κρασιά από τον φίλο του Φρίντριχ Ένγκελς, ο οποίος δεν ήταν µόνο εύπορος και σε θέση να αγοράζει καλής ποιότητας κρασί, αλλά και βαθύς γνώστης των µυστικών του οίνου

Καθοριστικό ρόλο στη ζωή και τη σκέψη του Μαρξ, µιας και εκτός από φίλος του οίνου ήταν και ιδιοκτήτης αµπελώνα, διαδραµάτισε το κρασί. ∆ιαθέτοντας ο ίδιος αµπέλια, έζησε από κοντά την κρίση των αµπελουργών στην περιοχή του ποταµού Μόσελ τον δέκατο ένατο αιώνα, στις δεκαετίες το ’30 και του ’40, µε αποτέλεσµα να διατυπώσει τα πρώτα βασικά οικονοµικά ερωτήµατα, στα οποία στηρίχθηκε το έργο του.

Ο Μαξίµ φον Σούµπερτ στέκεται µπροστά σε έναν αµπελώνα, ο οποίος κάποτε ανήκε στην οικογένεια του Καρόλου Μαρξ.

Η ιστορική πλέον έκταση, λίγο έξω από τη γενέτειρα του Γερµανού φιλοσόφου στην πόλη Τρηρ, βρισκόταν στην κατοχή της οικογένειας Μαρξ επί περίπου τρεις δεκαετίες και πουλήθηκε εν έτει 1822 στους προγόνους του σηµερινού ιδιοκτήτη Μαξίµ φον Σούµπερτ.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα από το περιοδικό Wine Trails

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία