BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Οι αθέμιτες πρακτικές στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών

Εν αναμονή των προτάσεων της Κομισιόν σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2020, οι οποίες δεν θα είναι έτοιμες πριν τα τέλη Μαΐου, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο στις 16 Απριλίου θα αλλάξει ατζέντα και θα ασχοληθεί με τις αθέμιτες πρακτικές στην εφοδιαστική αλυσίδα των αγροτικών προϊόντων και με την σπατάλη τροφίμων.

Λιγότερη κουβέντα για ΚΑΠ, πιο πολλή για agenda 2030

1
0

Πιο αναλυτικά, η επίσημη ατζέντα περιλαμβάνει τα εξής:

Σπατάλη τροφίμων

Οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τους τρόπους περαιτέρω μείωσης της σπατάλης τροφίμων στην ΕΕ. Ειδικότερα, θα αποτιμήσουν την πορεία εφαρμογής των συμπερασμάτων του Συμβουλίου του Ιουνίου του 2016 σχετικά με την απώλεια και τη σπατάλη τροφίμων

Στα συμπεράσματα καλούνται τα κράτη μέλη και η Επιτροπή να αξιολογήσουν την πρόοδο σχετικά με διάφορα μέτρα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αρχής γενομένης από το 2018. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

- βελτίωση της παρακολούθησης και της συλλογής δεδομένων, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του προβλήματος

-ευαισθητοποίηση του κοινού

-διευκόλυνση της δωρεάς των αδιάθετων τροφίμων σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

- διεύρυνση του καταλόγου τροφίμων που εξαιρούνται από την επισήμανση «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από»

 

Οδηγία σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στον τομέα της τροφικής αλυσίδας

Το Συμβούλιο θα σημειώσει την παρουσίαση του σχεδίου οδηγίας της Επιτροπής τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

Στα συμπεράσματα της 12ης Δεκεμβρίου 2016, το Συμβούλιο κάλεσε την Επιτροπή να προβεί σε αξιολόγηση των επιπτώσεων με σκοπό να προτείνει νομοθεσία ή άλλα μη νομοθετικά μέτρα για την αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

 

Σχέδιο διαχείρισης της αλιείας στα δυτικά ύδατα

Οι υπουργοί θα συζητήσουν σχετικά με ένα νέο πολυετές σχέδιο για την αλιεία στα δυτικά ύδατα. Στόχος του σχεδίου είναι η βιώσιμη εκμετάλλευση των βενθοπελαγικών αποθεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αποθεμάτων βαθέων υδάτων, στα δυτικά ύδατα. Θα καλύπτει τα σκάφη τουλάχιστον επτά παράκτιων κρατών μελών.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία