BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Η απεργία ΠΝΟ έρχεται, άκυρη η επαφή αγροτών-Κουρουμπλή

Συνάντηση αγροτών Τυμπακίου, Σητείας, Ιεράπετρας και Χανίων για να ληφθούν αποφάσεις.

1
0

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση που ζητούν οι αγρότες της Κρήτης, με τη συμμετοχή του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και εκπροσώπων της ΠΝΟ με αντικείμενο τη δρομολόγηση πλοίου που θα μεταφέρει στον Πειραιά, μόνο αγροτικά προϊόντα, με φόντο την απεργία της ΠΝΟ στις 18 Απριλίου.

Όπως είπε σε τοπικό ραδιοσταθμό ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας Μανώλης Μιχαλάκης, «το υπουργείο δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τους Κρητικούς αγρότες, ότι η συνάντηση δεν θα γίνει».

«Δεν είναι δυνατόν να ξεκινά μια απεργία για τις 18 Απριλίου με προοπτική κλιμάκωσης όπως γίνεται πάντα στις απεργίες της ΠΝΟ. Συμμεριζόμαστε τα αιτήματα της ΠΝΟ και τα σεβόμαστε, ωστόσο είμαστε όμηροι των λιμενεργατών και του υπουργείου. Η καλοκαιρία ευνοεί τη μαζική παραγωγή αγροτικών προϊόντων, οι νταλίκες φεύγουν για τα λιμάνια, γεμάτες, κάτι πρέπει να γίνει», είπε ο κ. Μιχαλάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το βράδυ της Δευτέρας 16 Απριλίου θα γίνουν συναντήσεις αγροτών σε Τυμπάκι, Σητεία, Ιεράπετρα και Χανιά, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.


Τα αιτήματα της ΠΝΟ

Η ΠΝΟ σε επιστολή της που απέστειλε προς το υπουργείο Ναυτιλίας υπογραμμίζει ότι πάγια και σταθερή θέση της συνομοσπονδίας των ναυτικών, είναι όλες οι ενδομεταφορές, προσώπων και πραγμάτων, στη χώρα μας να γίνονται με πλοία με ελληνική σημαία, με ελληνικά πληρώματα, με πλήρη συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους και με συνθέσεις πληρώματος που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του πλοίου και όχι με την ελάχιστη επάνδρωση.

Σε διαφορετική περίπτωση προσθέτει, εάν το υπουργείο προχωρήσει στην έκδοση απόφασης που θα επιτρέπει την εκτέλεση των ενδομεταφορών εμπορευμάτων με πλοία σημαίας τρίτων χωρών, θα πρέπει αυτά να στελεχώνονται υποχρεωτικά από ελληνικά πληρώματα αμειβόμενα σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας της ΠΝΟ και να είναι ασφαλισμένα με την ελληνική νομοθεσία.

Επίσης ζητά να διευκρινίζονται οι ειδικότητες των μελών του πληρώματος, ότι πράγματι εξυπηρετούν τις ανάγκες του πλοίου και ότι δεν περιορίζονται στην ελάχιστη επάνδρωση.

Αναφέρει εξάλλου ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί ρητή αναφορά ότι σε καμία περίπτωση δεν χορηγείται οποιαδήποτε άδεια εκτέλεσης δρομολογίων με πλοία σημαίας τρίτου κράτους και δεν εκτελούνται εγκεκριμένα ήδη δρομολόγια ως μέτρο αντιμετώπισης της ανεργίας η άλλης μορφής κινητοποίησης των ναυτικών

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την Επιστολή της ΠΝΟ για την απεργία στις 18 Απριλίου 2018.pdf


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία