BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Χάνει τους διαγωνισμούς της επισιτιστικής η Nutria

Ριζικές ανατροπές στους διαγωνισμούς για τη διανομή τροφίμων σε απόρους φέρνουν οι τελευταίες αποφάσεις του Αθ. Τσαυτάρη με τις οποίες oυσιαστικά ...παίρνει πίσω τα τρία από τέσσερα έργα που μόλις πριν από λίγες εβδομάδες είχαν κατοχυρωθεί στη Nutria ενώ στον "αέρα" βρίσκεται άλλο ένα. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία χάνει τους διαγωνισμούς για τη δωρεάν διανομή φέτας, ελαιολάδου, και ζυμαρικών και επανεξετάζεται ο διαγωνισμός για τη γραβιέρα Κρήτης.

Στη Nutria η διανομή ελαιολάδου για απόρους

1
0
Αντίθετα δεν υπάρχουν αλλαγές στο σχετικό διαγωνισμό για το ρύζι ο οποίος ωστόσο εξαρχής δεν είχε κατοχυρωθεί στη Nutria αλλά στις εταιρείες ΕΥΓΕ Πιστιόλας και Euricomm Hellas.

Υπενθυμίζεται ότι οι "νικητές" και των πέντε διαγωνισμών της επισιτιστικής είχαν γνωστοποιηθεί με ισάριθμες υπουργικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί στις αρχές Αυγούστου. Έκτοτε μεσολάβησαν οι προσφυγές όλων όσων έμειναν «εκτός νυμφώνος» αλλά και, όπως φαίνεται, η επανεξέταση κάποιων από τους φακέλους. Άλλωστε, όπως είχαν γράψει η Agrenda και το Agronews, ο Θ. Τσαυτάρης είχε προαναγγείλει άμεσα αλλαγές στους όρους της διαδικασίας με στόχο να «ανοίξει το παιχνίδι» σε περισσότερες επιχειρήσεις και να καταστεί πιο διαφανής η διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, η απόρριψη των προσφορών της Nutria οφείλεται σε πρόβλημα που προέκυψε με τους ισολογισμούς της εταιρείας και την αρνητική γνωμοδότηση ορκωτών λογιστών. Άλλωστε, σε μια τουλάχιστον από τις αποφάσεις (αυτή που αφορά τη Γραβιέρα Κρήτης) γίνεται λόγος για έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ που κάνει σαφή αναφορά σε «μη ορθούς ισολογισμούς».

Φέτα

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά το διαγωνισμό για τη φέτα ο υπουργός αποφασίζει 

-την απόρριψη της υπ΄αριθ. 85289/9-8-2012 προδικαστικής προσφυγής της εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ – ΑΒΓΗ

- την απόρριψη της υπ΄αριθ. 85514/10-8-2012 και 85800/13-8-2012 προδικαστικήςπροσφυγής της εταιρείας ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ ΑΕ αλλά την αποδοχή των αιτιάσεών της κατά της εταιρείας NUTRIA AE

- την απόρριψη της υπ΄αριθ. 83893/3-8-2012 προδικαστικής προσφυγής της εταιρείας ΧΩΤΟΣ ΑΒΕΕ αλλά την αποδοχή των αιτιάσεών της κατά της εταιρείας NUTRIA AE

- την απόρριψη της προσφοράς στον διαγωνισμό της εταιρείας NUTRIA AE.

 

Ελαιόλαδο

Για το διαγωνισμό που αφορά το ελαιόλαδο η απόφαση κάνει λόγο για

-Την απόρριψη των με αριθμό εισερχομένου πρωτοκόλλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ 84568/07.08.2012, 84770/08.08.2012 και 83892/03.08.2012,84319/06.08.2012 προδικαστικών προσφυγών, των εταιρειών ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε.σε συνεργασία με την εταιρεία ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΜΕΝΔΡΕΚΑΣ Α.Ε., ΑΦΟΙ Η. ΦΟΥΦΑ Α.Ε. και ΣΠΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ. αντίστοιχα.

- Την αποδοχή της προδικαστικής προσφυγής της εταιρείας ΣΠΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ. ως προς την αποδοχή του ισχυρισμού της για την απόρριψη της συμμετοχής της εταιρείας NUTRIA A.E.

- Την απόρριψη της συμμετοχής της εταιρείας NUTRIA Α.Ε. από τον εν λόγω διαγωνισμό.

Ουσιαστικά δηλαδή η Νutria χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό για το ελαιόλαδο.

 

Γραβιέρα Κρήτης

Σχετικά με το διαγωνισμό για την προμήθεια γραβιέρας Κρήτης, ο υπουργός αποφασίζει «την αναπομπή στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού δωρεάν διανομής τυριού Γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ, των αποτελεσμάτων αξιολόγησης ενστάσεων και προδικαστικών προσφυγών στο πλαίσιο των προγραμμάτων δωρεάν διανομής τροφίμων, βάσει των οποίων απορρίπτεται η εταιρεία NUTRIA AE, προκειμένου να γνωμοδοτήσει άμεσα, βάσει του άρθρου 21 του ΠΔ 118/2007, για την εξέλιξη του εν λόγω διαγωνισμού».

Στην ίδια απόφαση, ωστόσο, γίνεται λόγος για έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ με ημερομηνία  Το 20-8-2012 έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ το οποίο κάνει λόγο για «απόρριψη των προσφορών της εταιρείας NUTRIA AE για λόγους μη ορθών ισολογισμών που ισχύει και για το διαγωνισμό προμήθειας τυριού Γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ».

 

Ζυμαρικά

Για το διαγωνισμό που αφορά τη δωρεάν διανομή ζυμαρικών, η σχετική απόφαση κάνει λόγο για απόρριψη των ενστάσεων-προδικαστικών προσφυγών της Eurimac, Nutria και της Μέλισσα-Κίκιζας αλλά και "απόρριψη της συμμετοχής της Nutria".

Το έργο δηλαδή κατοχυρώνεται στην εταιρεία Mέλισσα-Κίκιζας (αφού αρχικά είχε αναληφθεί από κοινού από τις Μέλισσα-Κίκιζας και Nutria) .

 

Ρύζι

Όσον αφορά την προμήθεια ρυζιού, απορρίπτονται οι προσφυγές των εταιρειών Αφοί Καραγεωργίου ΑΕΒΕ και Σπανός ΑΒΕΕΤ, κάτι που σημαίνει ότι το έργο παραμένει στις ΕΥΓΕ Πιστιόλας και Euricomm.

 

Διαβάστε αναλυτικά την

Απόφαση Τσαυτάρη για τη δωρεάν διανομή ζυμαρικών, νέα.pdf

Απόφαση Τσαυτάρη για τη δωρεάν διανομή Γραβιέρας Κρήτης.pdf

Aπόφαση Τσαυτάρη για τη δωρεάν διανομή ρυζιού.pdf

Απόφαση Τσαυτάρη για τη δωρεάν διανομή φέτας ΠΟΠ.pdf

Aπόφαση Τσαυτάρη για τη δωρεάν διανομή ελαιολάδου.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία