BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Μια καρδιά με δύο εκδοχές για το Ελληνικό Σήμα

Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ψηφοφορία για την επιλογή του Ελληνικού Σήματος, στις 8 Απρίλη.

Μια καρδιά με δύο εκδοχές για το Ελληνικό Σήμα

1
0

Μία καρδιά θα συνοδεύει εφεξής τα ελληνικά προϊόντα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαδικτυακής ψηφοφορίας για την επιλογή του ελληνικού σήματος προϊόντων και υπηρεσιών, την Τρίτη 8 Απριλίου.

Η ψηφοφορία μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Ανάπτυξης διήρκεσε 15 ημέρες και διεξήχθη χωρίς προβλήματα με τη συμμετοχή 14.426 χρηστών.

Το ελληνικό σήμα (με δύο εκδοχές, μία έγχρωμη και μία ασπρόμαυρη) αναμειγνύει την ελληνική σημαία, την απεικόνιση της καρδιάς και τον κοχλία του κίονα ιωνικού ρυθμού.

Να σημειωθεί ότι η ανακήρυξη του αναδόχου για το Ελληνικό Σήμα θα γίνει, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, εκτιμάται ότι από τον Μάιο θα μπορούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων και αλκοολούχων ποτών να αιτούνται τη λήψη του ελληνικού σήματος.

Οι προϋποθέσεις για την απονομή του σήματος ορίζονται ανά κλάδο προϊόντος και υπηρεσίας με Κανονισμούς Απονομής, τους οποίους συντάσσει η αρμόδια προς τούτο, Επιτροπή Ελληνικού Σήματος. Ειδικότερα, εφόσον πρόκειται για φυσικά προϊόντα (αγροτικά, κτηνοτροφικά προϊόντα, πρώτες ύλες), ως βασικό κριτήριο για την απονομή του Σήματος ορίζεται η παραγωγή ή εκτροφή ή η συγκομιδή, ανάλογα με το προϊόν, στην Ελληνική Επικράτεια.

 Στα μεταποιημένα φυσικά προϊόντα, για την απονομή του σήματος, πρέπει ποσοστό της μάζας των συστατικών τους ή της μάζας της βασικής πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται να προέρχεται από την Ελλάδα. Με τον κανονισμό απονομής καθορίζεται, για κάθε κατηγορία προϊόντος, συγκεκριμένα το ποσοστό επί της μάζας του κάθε επί μέρους συστατικού ή της βασικής πρώτης ύλης.

 

Βρείτε εδώ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία