BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Η εγκατάσταση εκτροφείων σαλιγκαριών χωρίς περιορισμούς

Χωρίς περιορισμούς στο ποσοστό κάλυψης ή στο μέγιστο ύψος, θα μπορεί να γίνει η κατασκευή των σαλιγκαροτροφείων σε εκτός σχεδίου πόλεων περιοχές, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα υδατορέματα.

Η εγκατάσταση εκτροφείων σαλιγκαριών χωρίς περιορισμούς

2
0

Συγκεκριμένα οι αλλαγές αναφέρονται στο Άρθρο 11 με τίτλο «Διατάξεις έκδοσης εγκρίσεων και αδειών δόµησης», σύμφωνα με τις οποίες με ρύθμιση αίρεται ο περιορισμός της κάλυψης γηπέδου για κατασκευή θερμοκηπίων εκτροφής σαλιγκαριών.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται «Με τις παρ. 6 και 7 τροποποιείται και συµπληρώνεται το άρθρο 2 του π.δ. της 24/31.5.1985 (Δ΄ 270) «Τροποποίηση των όρων και περιορισµών δόµησης των γηπέδων των κειµένων εκτός των ρυµοτοµικών σχεδίων των πόλεων και εκτός των ορίων των νοµίµως υφισταµένων προ του έτους 1923 οικισµών» και δια του τρόπου τούτου αντιµετωπίζονται ζητήµατα που δηµιουργήθηκαν κατά την ανάπτυξη µιας νέας επιχειρηµατικής µορφής αυτής της εκτροφής σαλιγκαριών και δη σε περιοχές όπου από ειδικές διατάξεις περί των χρήσεων γης δεν προέκυπτε µε σαφήνεια η δυνατότητα ανάπτυξής της».

Με τις προτεινόµενες διατάξεις προβλέπεται ότι είναι δυνατή η κατασκευή θερµοκηπίων εκτροφής – καλλιέργειας σαλιγκαριών χωρίς άδεια και περιορισµό ως προς το ποσοστό κάλυψης του γηπέδου, το µέγιστο ύψος και τον αριθµό των κατασκευών και δη όπως έως σήµερα αντιµετωπίζονταν η κατασκευή θερµοκηπίων για την καλλιέργεια ανθέων και κηπευτικών προϊόντων.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα για εγκατάσταση εκτροφείων σαλιγκαριών στις καθορισµένες από ειδικές διατάξεις ή Ζ.Ο.Ε. ή Γενικά Πολεοδοµικά Σχέδια περιοχές ως Γεωργικές ή Αγροτικές Γαίες ή περιοχές αποκλειστικά γεωργικής καλλιέργειας, καθώς και σε όλες τις περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η χρήση και η κατασκευή θερµοκηπίων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία