BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Υπό εξέταση η αύξηση του αλκοολικού τίτλου των αμπελοοινικών προϊόντων

Εγκύκλιο στις ΔΑΟΚ προκειμένου να αποστείλουν στοιχεία στο υπουργείο που να καταδεικνύουν την ανάγκη αύξησης του φυσικού κατ’ όγκο αλκοολικού τίτλου των αμπελοοινικών προϊόντων έστειλε το ΥΠΑΑΤ.

Εργατικό ατύχημα στο οινοποιείο Παλιανής

2
0

Από τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις σχετικές εκθέσεις των ΔΑΟΚ οι αρμόδιοι του τμήματος Οίνου και αλκοολούχων ποτών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα κρίνουν αν απαιτείται η έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Παράρτημα VIII του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 μπορεί να επιτραπεί η αύξηση του φυσικού κατ’ όγκο αλκοολικού τίτλου αμπελοοινικών προϊόντων εφόσον αυτή καθίσταται αναγκαία λόγω κλιματολογικών συνθηκών.

Η σχετική έκθεση για την περιοχή αρμοδιότητας κάθε ΔΑΟΚ πρέπει να έχει τα παρακάτω στοιχεία:

-το στάδιο ωρίμανσης των σταφυλιών (πρωιμότητα-οψιμότητα),

-το δυναμικό αλκοολικό τίτλο (∆ΑΤ),

-τις κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή από το στάδιο ανάπτυξης των σταφυλιών έως και σήμερα που πιθανόν να είχαν ως συνέπεια τη μη φυσιολογική ωρίμανση των σταφυλιών,

-καθώς και την άποψη σας επαρκώς αιτιολογημένη, για το αν συντρέχουν λόγοι αύξησης του φυσικού κατ ́ όγκο αλκοολικού τίτλου των αμπελοοινικών προϊόντων.

Όπως ενημερώνει η ΚΕΟΣΟΕ, με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, η σχετική έκθεση πρέπει να γίνει άμεσα έτσι ώστε εφόσον συντρέχουν οι συγκεκριμένοι λόγοι, να εκδοθεί έγκαιρα η σχετική Υπουργική Απόφαση.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία