BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Πιο αυστηρή διαδικασία για ελέγχους ζωοτροφών

Καταργεί τη δυνατότητα ένστασης από κάποιον που διαθέτει ή εισάγει ζωοτροφές στην Ελλάδα και δεν συμμορφώνεται με τη σχετική νομοθεσία, Κοινή Απόφαση, των πρώην υπουργών Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Σταθάκη και Μάρκου Μπόλαρη, αντίστοιχα.

Ξεμένουν από ζωοτροφές οι Κύπριοι κτηνοτρόφοι

0
0

Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αφορά: «Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 323306/13-9-2007 απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Καθορισμός των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 178/2002 και αριθ. 882/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, όσον αφορά τις γενικές αρχές της ασφάλειας και τους επίσημους ελέγχους στις ζωοτροφές» (Β΄ 1881/14-9-2007), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Η καταργούμενη παράγραφος 4 του άρθρου 21 της υπ’ αριθ. 323306/13-9-2007 

4. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μια ζωοτροφή σε οποιοδήποτε στάδιο της κυκλοφορίας της, συμπεριλαμβανόμενης της εισαγωγής, ότι δε συμμορφώνεται με τη νομοθεσία των ζωοτροφών και πριν αποφασισθεί η καταστροφή ή όποια άλλη μεταχείριση ο ενδιαφερόμενος υποβάλει εγγράφως τις απόψεις του εντός 5 εργάσιμων ημερών από την γνωστοποίηση σε αυτόν της αιτίας της μη συμμόρφωσης.

Η Δ.Ε.Ζ.Π. αποφασίζει για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην εν λόγω ζωοτροφή και γνωστοποιεί την απόφασή της στον ενδιαφερόμενο το αργότερο εντός 10 εργάσιμων ημερών από την υποβολή των απόψεών του. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος διαφωνεί με την απόφασή της και η ποσότητα της ζωοτροφής υπερβαίνει τους 5 τόνους, μπορεί να υποβάλει ένσταση εντός 5 εργάσιμών ημερών. 

Η ένσταση εξετάζεται από 5 μελή επιτροπή η οποία ορίζεται από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αποτελείται:

από τον Γενικό Δ/ντη Ζωικής Παραγωγής ως πρόεδρο και μέλη τέσσερις (4) Γεωπόνους της Γενικής Διεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής και γνωμοδοτεί σύμφωνα με το Υπόδειγμα 5 του Παραρτήματος ΙΙ.

Ως μέλη της παραπάνω επιτροπής δεν μπορούν να είναι οι Γεωπόνοι της Δ.Ε.Ζ.Π. που μετείχαν στην αρχική γνωμοδότησή της. Η απόφαση της πενταμελούς επιτροπής είναι οριστική και εφαρμόζεται το αργότερο εντός 20 εργάσιμων ημερών από την κοινοποίησή της στον ενδιαφερόμενο.

Αναλυτικά η νέα απόφαση

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία