BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Υπέρ ημερήσιου δικαιώματος για λαϊκές οι Θεσσαλοί

Οι Θεσσαλοί πραγματοποίησαν συνάντηση με τον συντοπίτη τους υφυπουργό Bασίλη Κόκκαλη.

Υπέρ ημερήσιου δικαιώματος για λαϊκές οι Θεσσαλοί

2
0

Να θεσπιστεί δυνατότητα καταβολής ημερησίου δικαιώματος μόνο κατά την προσέλευση του παραγωγού στην Λαϊκή Αγορά (όπως ισχύει στις Λαϊκές Αγορές του νομού Λάρισας), ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη.

Σε συνάντηση που είχαν για τις διατάξεις του νόμου για τις Λαϊκές Αγορές συζητήθηκε το δικαίωμα αδειοδότησης στους συγκαλλιεργητές, η γενναία μείωση των εξοντωτικών προστίμων και η εξάλειψη της διάταξης περί ανάκλησης της αδείας, εκτός από τις περιπτώσεις επαναλαμβανομένων παραβάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βασίλη Κόκκαλη έχει ως εξής:

Για τις διατάξεις του νόμου για τις Λαϊκές Αγορές συζήτησαν στην πρόσφατη συνάντηση τους στο ΥΠΑΑΤ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου Παραγωγών Λ. Αγορών Λάρισας κ. Δημήτρη Πούρικα, ενώ παρέστησαν και οι κ.κ. Αποστόλης Τσακανίκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, και Βασίλης Λιγούδης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας.

Οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών κατέθεσαν στον Λαρισαίο κυβερνητικό παράγοντα τις προτάσεις τους που αφορούν στην ελεύθερη δραστηριοποίηση των παραγωγών στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της χώρας. Συμπληρωματικά έθεσαν και θέματα που αφορούν την καθημερινότητα τους όπως, τα αυτοφυή φυτά να συμπεριλαμβάνονται στα προϊόντα πού διαθέτουν οι παραγωγοί (ζοχοί, τσουκνίδα, ραδίκια κ.τ.λ), τα παράγωγα προϊόντα π.χ. τα αμπελόφυλλα.

Επίσης, συζητήθηκε το δικαίωμα αδειοδότησης στους συγκαλλιεργητές, η γενναία μείωση των εξοντωτικών προστίμων και η εξάλειψη της διάταξης περί ανάκλησης της αδείας, εκτός από τις περιπτώσεις επαναλαμβανομένων παραβάσεων. Η καταβολή ημερησίου δικαιώματος μόνο κατά την προσέλευση του παραγωγού στην Λ. Αγορά (όπως ισχύει στις Λ. Αγορές τού ν. Λάρισας). Για την ασφαλιστική ενημερότητα να μην είναι προαπαιτούμενο στη θεώρηση της αδείας, καθώς και η συμμετοχή των παραγωγών σε όλες τις μορφές αγορών (αγορές καταναλωτών). Τέλος προτάθηκε ο παραγωγός να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση για την ανανέωση της παραγωγικής αδείας  ένα μήνα πριν την συγκομιδή και όχι δύο.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης δεσμεύθηκε στους εκπροσώπους των παραγωγών λαϊκών αγορών ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Ανάπτυξης στο χρονικό διάστημα που το νομοσχέδιο θα είναι σε δημόσια διαβούλευση, αλλά κι όταν θα κατατεθεί στην Βουλή, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

Κατόπιν τούτου η Ομοσπονδία Παραγωγών Λ. Αγορών Θεσσαλίας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Βασίλη Κόκκαλη για το διαρκές ενδιαφέρον του για τον κλάδο, εξέφρασε την ικανοποίηση της για το  γεγονός ότι ο υφυπουργός ήταν γνώστης των αγροτικών θεμάτων και ιδιαίτερα των επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες παραγωγοί λαϊκών αγορών και ευχήθηκε η καλή αυτή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία