BACK TO
TOP
Δρώμενα

Κατάβαση στον κόσμο των φαραγγιών για τα παιδιά

Την πρώτη εμπειρία τους με το συναρπαστικό κόσμο των φαραγγιών της Κρήτης είχαν τα παιδιά που μετείχαν στην τρίτη παιδική κατάβαση που διοργάνωσε ο Παγκρήτιος Όμιλος διάσχισης και Εξερεύνησης Φαραγγιών (Π.Ο.Ε.Φ) τη Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου. Σκοπός του Π.Ο.Ε.Φ ήταν η γνωριμία των μικρών παιδιών με τη δραστηριότητα του Canyoning.

Κατάβαση στον κόσμο των φαραγγιών για τα παιδιά

1
0

Η τεχνική κατάβαση έγινε στο φαράγγι  «Ξεροφάραγγο», που  βρίσκεται  πολύ κοντά στο χωριό Καλάμι στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου και είναι ένα από τα πιο στενά φαράγγια της Κρήτης. Το Ξεροφάραγγο είναι ένα  πανέμορφο φυσικό γλυπτό  με συνεχείς καταβάσεις  και  τελείως κάθετα και  εντυπωσιακά ασβεστολιθικά  τοιχώματα, ιδανικό για μια μοναδική «canyonίστικη» εμπειρία.

Ο Π.Ο.Ε.Φ.  εδώ και 10 χρόνια διαδίδει την δραστηριότητα της κατάβασης τεχνικών φαραγγιών (canyoning) στην Κρήτη. Εξερευνά, ασφαλίζει, χαρτογραφεί, καταγράφει, φωτογραφίζει  και δημιουργεί τεχνικές  διαδρομές σε τελείως  άγνωστες - άβατες περιοχές του νησιού   ανοίγοντας το δρόμο σε όσους θέλουν να γνωρίσουν  και να θαυμάσουν την κρυφή αυτή  πλευρά του τόπου μας. 

Από το 2007 έχει  διοργανώσει 31 σχολές Canyoning,  υψηλών προδιαγραφών βασισμένες σε γαλλικά πρότυπα,  προσφέροντας  ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης σε πάνω από 250 άτομα. Παράλληλα διοργανώνει πεζοπορικές εκδρομές σε φαράγγια και άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες.

Ο Π.Ο.Ε.Φ. γιορτάζει τα 10 χρόνια Canyoning στην Κρήτη και πρωτοπορεί πραγματοποιώντας μια από τις πιο σημαντικές καταβάσεις άβατου φαραγγιού στην ιστορία του Κρητικού  Canyoning. Δεκατρία παιδιά ηλικίας 8 έως 13 ετών μοιράστηκαν μαζί με τα μέλη του ΠΟΕΦ μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής  με σκοινιά έχοντας μια πρώτη επαφή με τον μαγικό κόσμο των άβατων φαραγγιών. Ο Π.Ο.Ε.Φ. αγκαλιάζει το μέλλον με αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση καταφέρνοντας να αγγίξει τις παιδικές ψυχές  και να μοιραστεί με τους μικρούς του φίλους την αγάπη του για το φυσικό περιβάλλον και τα μυστικά που κρατά καλά κρυμμένα  η άγρια φύση.

 Η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού  επισφραγίστηκε με το χαμόγελο ικανοποίησης των παιδιών, ένα χαμόγελο που ήταν χαραγμένο στα πρόσωπά τους όλη την διάρκεια του μαγικού αυτού ταξιδιού. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία