Κάθε χρόνο από το 2001, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής Δήμου Θέρμης διοργανώνει την εν λόγω γιορτή, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίας Παρασκευής
Στους παρευρισκομένους μοιράζεται σπανακόπιτα και άλλα εδέσματα με βάση το σπανάκι, που δημιουργούν γυναίκες του χωριού, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται διαγωνισμός για την καλύτερη σπανακόπιτας και για παράγωγα με βάση το σπανάκι. Μουσική από παραδοσιακή ορχήστρα, παραδοσιακοί χοροί από ομάδες του πολιτιστικού Συλλόγου και λαϊκό γλέντι, πλαισιώνουν τη γιορτή
Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης, το σπανάκι είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο , βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β
Είναι λογικό, λοιπόν, που οι επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία μας
Αντικαρκινική προστασί
Oι επιστήμονες μελετούν εκτενώς τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σπανακιού, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες)
Σε μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση «International Journal of Cancer» το Δεκέμβριο του 2007, διαπιστώθηκε μια ακόμη ιδιότητα του σπανακιού: Ότι προστατεύει σημαντικά από την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.thermi.gov.g
Στους παρευρισκομένους μοιράζεται σπανακόπιτα και άλλα εδέσματα με βάση το σπανάκι, που δημιουργούν γυναίκες του χωριού, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται διαγωνισμός για την καλύτερη σπανακόπιτας και για παράγωγα με βάση το σπανάκι. Μουσική από παραδοσιακή ορχήστρα, παραδοσιακοί χοροί από ομάδες του πολιτιστικού Συλλόγου και λαϊκό γλέντι, πλαισιώνουν τη γιορτή
Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης, το σπανάκι είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο , βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β
Είναι λογικό, λοιπόν, που οι επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία μας
Αντικαρκινική προστασί
Oι επιστήμονες μελετούν εκτενώς τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σπανακιού, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες)
Σε μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση «International Journal of Cancer» το Δεκέμβριο του 2007, διαπιστώθηκε μια ακόμη ιδιότητα του σπανακιού: Ότι προστατεύει σημαντικά από την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.thermi.gov.g