BACK TO
TOP
Δρώμενα

O προαθωνικός οργανισμός τουρισμού στη διεθνή έκθεση ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης

Στα μυστικά της Αθωνικής γαστρονομίας, με συνταγές εμπνευσμένες από την «Κουζίνα των Αλησμόνητων Πατρίδων» μύησε ο προαθωνικός οργανισμούς τουρισμού το τουρκικό κοινό που επισκέφθηκε την πρόσφατη διεθνή έκθεση τουρισμού ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης.

Ο τουρισμός εφαλτήριο για τη γεωργία

0
0

Με τη βοήθεια 20 ντόπιων νοικοκυρών, που μετείχαν συνολικά σε 10 επιδείξεις μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού οργάνωσε και υλοποίησε μια ακόμη στοχευμένη εκθεσιακή συμμετοχή, μεταξύ 22 και 25 Ιανουαρίου στην ΕΜΙΤΤ, στην προσπάθεια που κάνει να συνδέσει τον τουρισμό με τη γαστρονομία.

Η δραστηριότητα συγκέντρωσε πλήθος κοινού, το οποίο ενημερώθηκε με πληροφοριακό υλικό για το πρόγραμμα του MountAthos Area KOUZINA 2015 αλλά και για την πολιτιστική απόδραση με τίτλο «Από τον Άθωνα στα Στάγειρα του Αριστοτέλη και στην Αμφίπολη του Μεγαλέξανδρου».   

Παράλληλα στελέχη και μέλη του Οργανισμού πραγματοποίησαν σειρά επαγγελματικών συναντήσεων με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και touroperators, προκειμένου να παρουσιάσουν επίσημα την εν λόγω διαδρομή, ώστε να καταστήσουν τις προαθωνικές και αριστοτελικές περιοχές μέρος των οργανωμένων «τουρκικών τουριστικών αποδράσεων». Τουριστικοί πράκτορες όμως προσέγγισαν το «τρίτο πόδι» της Χαλκιδικής, επισκεπτόμενοι το περίπτερό του, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι εκπρόσωποι Τύπου που κάλυψαν το θεαματικό γεγονός.

Η συγκεκριμένη θεματική προώθηση στην Τουρκία επιλέχθηκε κατόπιν έρευνας της αγοράς και εστίασε πολύ στοχευμένα στη γαστρονομία και στις πολυήμερες πολιτιστικές τοπικές διαδρομές / αποδράσεις, δεδομένου ότι οι Τούρκοι επισκέπτες είναι λάτρεις και των δύο μορφών τουρισμού. 

Επόμενη επικοινωνιακή δραστηριότητα της περιοχής στην Τουρκία είναι η διοργάνωση road show τουρισμού, που στοχεύει στην προσέλκυση θεματικών τουριστικών γραφείων και ειδικών ταξιδευτών. Θα πραγματοποιηθεί δε τον επόμενο Σεπτέμβριο σε συνεργασία με ειδικευόμενο στην τουρκική αγορά τουριστικό γραφείο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία