BACK TO
TOP
Δρώμενα

Ημέρες δημιουργίας και γευσιγνωσίας στο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας

Την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού, των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και τον τοπικών προϊόντων μέσω του θεσμού του φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας, συνεχίζει, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου.

Ημέρες δημιουργίας και γευσιγνωσίας στο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας

3
0
«Το 2016 συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε την προηγούμενη χρονιά με την εξέλιξη, ποιοτική αναβάθμιση και μετονομασία του μέχρι τότε ‘’Αγροτικού Αυγούστου’’ και αναδεικνύουμε ξεχωριστά την κάθε πτυχή της κουλτούρας μας μέσω του διαχωρισμού του φεστιβάλ σε 2 διαφορετικά κομμάτια.», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές

Το 9ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας, με χορηγούςεπικοινωνίας την Agrenda και το Agronews, θα πραγματοποιηθεί από 5 έως και 21 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει 2 διαφορετικές θεματικές ενότητες οι οποίες αναλυτικά θα είναι
Από 5 έως και 13 Αυγούστου – Ημέρες γευσιγνωσίαςΠαραδοσιακά κρητικά προϊόντα (τυρί, μέλι, λάδι κ.α.) από επαγγελματίες παραγωγούς του πρωτόγεννη τομέα οι οποίοι εκθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό παρουσιάζοντας την παράδοση, την γεύση και την μοναδικότητα των Κρητικών προϊόντων
Από 14 έως και 21 Αυγούστου – Ημέρες ΔημιουργίαςΗ τέχνη της χειροποίητης δημιουργίας αποτελούσε και αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα ξεχωριστό κομμάτι μοναδικό και ιδιαίτερο. Εκθέτες από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, την τέχνη τους και την φιλοσοφία τους

Ταυτόχρονα και στα 2 κομμάτια, όπως επίσης σημειώνουν οι διοργανωτές «η μουσικοχορευτική παράδοση θα παρουσιαστεί από συλλόγους της περιοχής και όχι μόνο, θα ανταλλάξουμε ιδέες και εικόνες, ώστε να παρουσιαστεί στον επισκέπτη μια πραγματική εικόνα της κουλτούρας της περιοχής με την φιλοξενία να αποτελεί το κύριο στοιχείο αυτής».
Ταυτόχρονα με τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα αφορούν συγκεκριμένα κομμάτια της κουλτούρας του τόπου όπως για παράδειγμα το ράψιμο μιας παραδοσιακής Κρητικής στολής, η δημιουργία εδεσμάτων με την χρήση αποκλειστικά και μόνο παραδοσιακών προϊόντων και άλλα. Σε αυτό, όπως σημειώνεται, θα παίξει καθοριστικό ρόλο η συμμετοχή των παραδοσιακών συλλόγων της περιοχής αλλά και της ένωσης πολιτιστικών φορέων επαρχίας Κισσάμου τους οποίους οι διοργανωτές καλούν να συμμετάσχουν ενεργά με μοναδικό σκοπό την σωστή παρουσίαση της κουλτούρας και της παράδοσής του τόπου στους επισκέπτες της πόλης.
Επιπλέον, στη σχετική τους ανακοίνωση οι διοργανωτές καλούν όλους τους φορείς και συλλόγους της Κισσάμου που έχουν συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση του φεστιβάλ να τις καταθέσουν εγγράφως μέχρι και την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Κ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία